Napolitane cu crema de cacaco cu nuca

Printeaza

Napolitane cu crema de cacaco cu nuca din: ouă, zahar, biscuiti, nuca, cacao, zahar vanilat, lapte, unt sau margarina, foi de napolitane.

Napolitane_cu_crema_de_cacaco_cu_nuca

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 400 g zahăr
  • 150 g biscuiţi măcinaţi
  • 150 g nucă prăjită şi zdrobită bine
  • 1 lingură cacao
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 50 ml lapte
  • 200 g unt sau margarină cub
  • 1 pachet foi de napolitane

Mod de preparare:

Baţi bine 6 albuşuri cu 200 g zahăr, pe abur, apoi dai la rece, după ce le-ai bătut bine. După ce s-a răcit spuma de albuşuri, adaugi 150 g biscuiţi măcinaţi, 150 g nucă prăjită şi zdrobită bine şi 1 lingură cacâo (sau mai multă, după gust)

Freci 6 gălbenuşuri spumă cu 200 g zahăr pudră, apoi adaugi 50 ml lapte, 2 plicuri zahăr vani­lat şi fierbi pe abur, timp de 20 de minute. Când e rece, încorpo­rezi crema în untul frecat.

Dacă se taie crema, adaugi puţin ulei, amestecând continuu. Trebuie să fie frecat spumă. Fiecare cremă o împărţi în două şi pui alternativ o cremă maro şi una galbenă.

Napolitane cu crema de cacaco cu nuca

Napolitane_cu_crema_de_cacaco_cu_nuca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.