Musaca de praz cu carnati

Printeaza

Musaca de praz cu carnati din: praz, crenvursti, carnat uscat, unt, oua, ceapa, cascaval, ulei.

Ingrediente:Musaca de praz cu carnati

  • 1 kg praz
  • 4 crenvurşti
  • 100 g cârnaţi uscat
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • ceapă
  • caşcaval ras
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se ia prazul, se curăţă, apoi se taie în două, pe lungime. Se opăreşte aproximativ 5 minute în apă cu sare, apoi se scoate uşor, să nu se rupă. Câteva rondele de ceapă se întind într-o cratiţă unsă cu ulei.

Se taie felii crenvurştii şi cârnaţii, se pun într-o tigaie în care s-a încins untul în prealabil. Se pun deasupra ouăle bătute şi se amestecă uşor după ce încep să se coaguleze (fără a se face papară). Din această compoziţie se ia cu lingura şi se pun peste fâşiile de praz.

Se pune un nou strat de praz, apoi din nou cârnaţi cu ouă, repetând astfel straturile până se termină ingredientele. Intre straturi se pun bucăţele de unt, iar ultimul strat va fi acoperit de caşcaval ras. Se dă cratiţa la cuptorul încălzit în prealabil pentru 10 minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.