Musaca de cartofi cu slanina afumata

Printeaza

Musaca de cartofi cu slanina afumata din: cartofi, slanina afumata, usturoi, carnati, ceapa, smantana, sunca afumata.

Ingrediente:Musaca de cartofi cu slanina afumata

  • 1 kg cartofi
  • 50 g slănină afumată
  • 2 căţei de usturoi
  • 250 g cârnaţi
  • unt
  • 1 ceapă roşie
  • smântână
  • 50 g şuncă afumată

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se taie cartofii felii cu o grosime de 2-3 mm.

Intr-o tigaie se prăjeşte slănina afumată, tăiată cuburi, se adaugă căţeii de usturoi tăiaţi felii, iar după ce s-au rumenit, se scot cu lingura cu găuri. In grăsimea rămasă se pun carnaţii, tăiaţi rondele, dar fără a-i prăji, ci lăsându-i doar până când aroma lor pătrunde în sos.

Se unge cu unt o cratiţă cu pereţii groşi, în care se pune un strat de cartofi, apoi ceapa roşie, tăiată rondele, jumătate din cantitatea de cârnaţi, apoi din nou un rând de cartofi. Se presară o parte din jumările cu usturoi, se pun una-două linguri de smântână, apoi urmează un nou rând de cartofi.

Se acoperă cu felii de şuncă afumată, se pun feliile de cârnaţi şi jumările rămase, apoi se întinde ultimul strat de cartofi. Se stropeşte totul cu două-trei linguri de ulei şi puţină smântână, apoi se dă cratiţa Ta cuptor pentru 25 de minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.