Mere umplute cu nuci, alune si fistic

Printeaza

Mere umplute cu nuci, alune si fistic din: mere, zahar, apa, paine graham, nuci, alune, fistic, susan, unt.

Ingrediente:Mere_umplute_cu_nuci_alune_si_fistic

  • 4 mere ionatane mari
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • 2 felii paine graham
  • 15 g nuci pisate
  • 15 g alune
  • 15 g fistic
  • 15 g susan
  • 10 g unt

 

Mod de preparare:

Decojeşti două mere şi le dai pe răzătoarea mare. Le căleşti pe foc împreună cu untul şi 30 g zahăr, adaugi apoi pâinea tăiată în cubuleţe şi celelalte ingrediente, cu excepţia susanului. Tai căpăcele merelor rămase şi, cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtezi o parte din miez astfel încât să rămână pereţi groşi de aproximativ 1 cm.

Umpli merele cu compozi­ţia pregătită. Caramelizezi zahărul rămas şi stingi cu 400 ml apă. Când siropul caramel s-a îngroşat, iei vasul de pe foc şi presari susanul. Torni siropul peste mere şi de jur-împrejurul aces­tora şi le oferi spre con­sum după ce s-au răcit complet.

Mere umplute cu nuci, alune si fistic

Mere_umplute_cu_nuci_alune_si_fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.