Mere umplute in sos

Printeaza

Mere umplute cu carne din: mere, carne, ulei, zahar, faina, sare.

Ingrediente:Mere umplute in sos

  • 10 mere
  • 500 g carne macră
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • sare

Pentru sos:

  • 2 linguri unt sau ulei
  • 8 bucăţele zahăr
  • 1/2 linguriţă făină
  • 2 ceşti zeamă de carne
  • sare

 

Mod de preparare:

Merele nu se curăţă de coajă. Se spală, se taie un căpăcel la partea cu codiţă. Se scobesc. Se dă carnea prin maşină. Se prăjeşte puţin în unt sau în ulei şi se adaugă un ou şi sare.

Se umplu merele, se pun capacele deasupra şi se aşază într-o cratiţă cu unt. Se face un sos cu zahăr ars, un praf de făină şi zeamă de carne; se toarnă deasupra.

Se fierb la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.