Reteta zilei: Mere coapte umplute cu fulgi de ovaz

Printeaza

Mere coapte umplute cu fulgi de ovaz din: mere, unt, zahar brun, fulgi de ovaz, scortisoara.

 

 

Ingrediente: 

  • 9 mere
  • 2 linguri unt, pentru ungerea vasului
  • 2 linguri de zahăr brun
  • Ingrediente umplutura:
  • ⅓ ceasca unt, la temperatura camerei
  • ⅓ ceasca zahăr brun
  • 1 ceașcă fulgi de ovăz
  • 1 linguriță scorțișoară

 

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 170C.

Spălați merele si indepartati miezul.

Ungeti un vas de copt cu unt si presarati cu zahar. Aranjati merele.

Mere coapte umplute cu fulgi de ovaz

Într-un bol, amestecati ingredientele pentru umplutura, iar apoi umpleti merele.

Mere coapte umplute cu fulgi de ovaz

Dati la cuptor aproximativ 40 de minute. Lasati sa se raceasca si serviti cu inghetata, dupa preferinta.

Mere coapte umplute cu fulgi de ovaz

Mere coapte umplute fulgi de ovaz

Mere coapte umplute cu fulgi de ovaz

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel

Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel din: mere, miez de nuca, zahar, scor­ţişoară, lamaie. Ingrediente: 8-10 mere mijlocii 50 g miez de nucă 200 g zahăr scor­ţişoară 1 lămâie Mod de preparare: Speli merele şi, cu ajuto­rul dispozitivului special, le scoţi casetele seminţelor. Pui merele într-o tavă tape­tată cu hârtie de copt şi umpli fiecare […]

 

 

Mere coapte umplute cu brânză

Reteta zilei: Mere coapte umplute cu fructe uscate

Mere coapte umplute cu fructe uscate din: mere, scortisoara, zahar, zahar brun, nuci, fructe uscate, unt, suc de mere. Poate te intereseaza si: Mere coapte in aluat fraged Mere coapte umplute Mere coapte cu aroma de scortisoara Mere coapte Mere coapte umplute cu brânză Ingrediente: 1-2 mere ¼ lingurita de scortisoara 1 linguriță de zahăr […]

 

Mere coapte in aluat fraged

Mere coapte in aluat fraged din: mere, faina, unt, oua, sare, gem de capsuni, alune, zahar vanilat. Ingrediente: 4 mere potrivite 250 g făină 250 g unt 100 g zahăr tos 3 ouă 1 praf de sare 150 g gem de căpşuni 50 g alune zdrobite 50 g zahăr cu vanilie Mod de preparare: Amesteci […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.