Mere la cuptor cu miez de nuca

Printeaza

Mere la cuptor cu miez de nuca din: mere, oua, lapte semidegresat, suc de lamaie, indulcitor, tuica, unt, miez de nuca.

Ingrediente:Mere_la_cuptor_cu_miez_de_nuca

  • 600 g mere
  • 5 oua
  • 300 ml lapte semidegresat
  • sucul unei lamai
  • 100 g indulcitor pudra
  • 90 ml tuica parfumata
  • 30 g unt cu grasime redusa

pentru umplutura:

  • 150 g miez de nuca

 

Mod de preparare:

Merele se spală, li se taie un căpăcel si se scoate căsuţa cu sâmburi. Se stropesc cu sucul de lămâie care va împideica oxidarea. Ţuica se amestecă cu 50 g îndulcitor şi se pun merele să stea în lichid aproximativ 20 de minute.

Intr-un vas, se pun laptele şi restul îndulcitorului, se lasă să se ajungă la punctul de fierbere, se trage de pe foc şi se lasă 5 minute să se răcorească. Se adaugă ouăle şi se amestecă bine cu telul.

Merele se umplu cu nucile mărunţite la cuţit şi se aşază în vasul de copt uns cu unt. Se toarnă laptele şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Mere la cuptor cu miez de nuca

Mere_la_cuptor_cu_miez_de_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.