Mancare de vinete la cuptor

Printeaza

Mancare de vinete la cuptor din: vinete, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, ulei, sare.

Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.

 

 

Ingrediente:Mancare de vinete la cuptor

  • 1 kg vinete
  • 2 cepe de mărime mijlocie
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 500 g roşii sau 1 lingură de bulion
  •  1 legătură de pătrunjel verde
  •  ulei
  • sare
  • apa

 

Mod de preparare:

Se curăţă vinetele de coajă şi se taie felii, de grosime potrivită, se sărează şi se lasă să se înmoaie.

După ce vi­netele s-au înmuiat, se presează feliile uşor în mână, una câte una, ca să se scurgă zeama din ele, după care într-o cratiţă cu ulei se rumenesc pe ambele părţi la foc potri­vit, după care se pun într-o cratiţă separat.

Se pune ulei într:o cratiţă şî se lasă pe foc până se în­cinge, se adaugă ceapa tăiată mărunt (curăţată şi spălată în prealabil), şi se lasă până se rumeneşte.

Curăţă roşi­ile de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe, se adaugă în cratiţa cu ceapă şi se lasă, pe foc, să fiarbă câteva clocote.

Lasă pe foc să fiarbă până se formează un sos gros.

Sosul pregătit se adaugă peste vinetele din cratiţă, se amestecă, se pune sare după gust şi se mai pune puţină apă, atât cât să le acopere.

Se bagă cratiţa la cuptor unde se ţine la foc potrivit.

Când a început să scadă din lichid, se scoate din cuptor, se adaugă usturoiul, pisat ca pentru mujdei, se amestecă şi se bagă din nou în cuptor, unde mai stă până scade.

Când este gata, se presară pe deasupra cu pătrunjel verde tocat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.