Mâncare de carne

Printeaza

Mâncare de carne din: carne de porc, nuca, ardei copti, rosii, ardei iute, ciuperci, mustar, ceapa, vin alb, usturoi, ulei, sare, piper, telina, conopida.

Ingrediente:Mancare_de_carne

  • 1,600 kg carne de porc
  • 300 g nuca
  • 6 ardei copti
  • 6 rosii
  • o lingura cu cimbru
  • un ardei iute
  • 400 g ciuperci
  • 4 linguri cu mustar
  • 4 cepe
  • 400 ml vin alb
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • telina
  • conopida

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se spală, se crestează din loc în loc cu vârful unui cuţit şi se condimentează. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se prăjeşte carnea pe toate părţile până devine aurie, apoi se pune într-o tavă adâncă. Se unge cu muştar, se condimentează şi în jurul ei se pune ceapa tăiată rondele.

Se presară usturoi feliat şi cuburi de şuncă, se pun roşiile feliate peste ceapă şi ardeii capia tăiaţi fâşii. Se adaugă ciupercile feliate, ardeiul iute feliat, se condimentează, se toarnă vinul alb şi apă cât să acopere legumele.

Se presară cimbrul, se amestecă puţin legumele cu o furculiţă şi se introduce tava în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 60-70 de minute sau până când carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă.

Se serveste ca atare, cu piure de telina sau piure de conopida.

Mâncare de carne

Mancare_de_carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.