Mancare haiduceasca cu carne de vitel

Printeaza

Mancare haiduceasca cu carne de vitel din: malai, branza de vaca, unt, pulpa de vitel, patrunjel, sare.

Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.

Carnea de vitel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, friptă, la grătar, la cuptor sau în sosuri. Se recomandă gătirea rapidă a cărnii de vitel pentru a menține textura și suculența acesteia.

 

Ingrediente:Mancare haiduceasca cu carne de vitel

  • 500 g malai
  • 200 g branza de vaca
  • 100 g unt
  • 400 g pulpa de vitel
  • 1 legatura patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un litru de apă rece în care s-a dizolvat o lingură rasă de sare, se ţoşrnă mălaiul, în ploaie, amestecând mereu cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se fierbe mămăliga până se îngroaşă cât trebuie. Dacă nu este suficient de tare se mai adaugă o mână sau două de mălai şi se mai lasă să fiarbă vreo 5 minute, amestecând in continuu.

Se răstoarnă mămăliga într-un vas şi se lasă să se răcească puţin.

Se taie carnea în bucăţele, după care se înăbuşă bine în ulei şi apă.

Se unge o cratiţă cu unt, se pune un strat de mămăligă, apoi unul de brânză frecată cu unt, unul de carne, iar unul de mămăligă şi aşa mai departe.

Deasupra se stropeşte cu unt topit şi se dă la cuptor un sfert de oră.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.