Mamaliga cu branza si si unt

Printeaza

Mamaliga cu branza si si unt din: malai, apa, sare, unt, lapte, branza, oua.

Ingrediente:Taci si-nghite

  • 300 g mălai
  • 1/2 l apă
  • 1 cană cu lapte
  • sare
  • 2 linguri cu unt
  • 200 g brânză sărată sau de burduf (sau caşcaval ras)
  • 4-6 ouă

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert în ceaun apa amestecată cu lapte nefiert, zer sau jintiţă (jintiţa este un zer mai puţin limpede, obţinut prin strecurarea laptelui ca să se obţină brânza) şi lăsaţi la foc potrivit până la punctul de fierbere.

Adăugaţi sarea şi puneţi mălaiul (proaspăt cernut) în ploaie. Amestecaţi tot timpul folosind un facăleţ sau o lingură de lemn.

Lăsaţi mămăliga să fiarbă 20 min, adăugaţi 1 lingură cu unt şi omogenizaţi repede. Tot acum puneţi brânza şi amestecaţi. Ungeţi cu unt o formă de sticlă termorezistentă, răsturnaţi mămăliga şi faceţi cu lingura 4 sau 6 adâncituri în care spargeţi ouăle.

Puneţi forma în cuptorul cald până când se încheagă albuşurile. Puneţi deasupra puţină sare, stingeţi focul.

Serviţi mămăliga tăiată felii mari, fiecare felie având deasupra ei un ou. Este bună cât este foarte caldă.

Serviţi cu smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.