Bulz de mamaliga ca-n Moldova

Printeaza

Bulz de mamaliga ca-n Moldova din: apa, malai, sare, branza de burduf, costita afumata, carnati, cascaval.

Ingrediente:Bulz de mamaliga ca-n Moldova din: apa, malai, sare, branza de burduf, costita afumata, carnati, cascaval.

  • 1 1/2 l apă, zer sau lapte nefiert
  • 500 mălai cernut
  • sare pentru mămăligă
  • 300 g brânză de burduf (sau brânză frământată de oi sau capră)
  • 200 g costiţă afumată
  • 4 cârnaţi
  • 3 linguri cu caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Faceţi o mămăligă din lichid cald (nu clocotit), mălai proaspăt cernut pus în ploaie şi 1 lingură cu sare. Lăsaţi mămăliga să fiarbă 20-25 min după ce a început să fiarbă, amestecând cu lingura de lemn sau cu melesteul în ceaun. Frigeţi în tigaie fără ulei cei 4 câmaţi, tăiaţi-i bucăţi de 2-3 cm. Tăiaţi felii costiţa afumată.

Luaţi cu lingura de lemn bucăţi mari de mămăligă, întindeţi din ea un strat gros pe care presăraţi brânză de burduf (sau brânză frământată de oaie sau de capră), împrăştiaţi bucăţi de costiţă şi câmaţi. Faceţi din mămăligă un bulz (o sferă groasă, rotunjită cu mâna). Strângeţi bulzurile într-o cratiţă mare, presăraţi caşcaval ras, puneţi la cuptor pentru 15 min sau lăsaţi bulzurile pe plita fierbinte
5- 6 min.

Presăraţi caşcaval ras deasupra când le treceţi pe farfurii.

Serviţi boţurile fierbinţi, cu vin alb

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.