Macrou cu tocana de legume

Printeaza

Macrou cu tocana de legume din: fileuri de macrou, ulei de masline, ceapa, vinete, zucchini, ardei gras, usturoi, rosii, patrunjel, cimbru, boia dulce, sare, piper.

Ingrediente:Macrou_cu_tocana_de_legume

  • 6 fileuri mari de macrou
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 1/2 cani ceapa tocata mare
  • 500 g vinete cu coaja, taiate cuburi de circa 3 cm
  • 250 g zucchini taiati cuburi
  • 3 linguri ardei gras taiat bucatele
  • 6-7 catei de usturoi, tocati
  • 700 g rosii cojite, tocate
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingura boia dulce
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Incingeţi uleiul într-o cratiţă mare, la foc mediu. Prăjiţi ceapa cca 10 min, până se înmoaie, amestecând frecvent. Adăugaţi vinetele, zucchini, ardeii, boiaua şi usturoiul. Amestecaţi frecvent şi lăsaţi să se prăjească împreună încă 5 min.

Apoi puneţi în tigaie şi cimbrul, roşiile şi pătrunjelul. Acoperiţi vasul, reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă domol 5 min. Pudraţi peştele cu sare şi piper. Săraţi şi piperaţi legumele, puneţi pe deasupra bucăţile de peşte, băgaţi cratiţa în cuptorul încins la 220 C (treapta 6-7).

Lăsaţi să se coacă 5-10 min, până e gata peştele. Serviţi cald sau rece.

Macrou cu tocana de legume

Macrou_cu_tocana_de_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.