Limba pane

Printeaza

Limba pane din: limba, morcovi, ceapa, patrunjel, piper, sare, faina, oua, pesmet, ulei.

Ingrediente:Limba pane

  • 1 kg limbă (1-2 bucăţi)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pătrunjel
  • piper boabe
  • sare
  • 1 lingură făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Limba se curătă şi se fierbe. Cînd s-a răcit, limba fiartă şi curătată de pielită se taie transversal în feliute groase de 1 cm. Fiecare feliută este trecută succesiv prin făină, ou bătut şi pesmet, apoi este prăjită în baie de ulei. Practic, se pregăteşte după reteta şnitelului.

Ca şi limba prăjită, limba pane (şnitelul de limbă) se serveşte cu garnitură de legume fierte, dar merge şi cu cartofi prăjiţi (chiar foarte bine).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.