Inghetata cu frisca si compot de ananas

Printeaza

Inghetata cu frisca si compot de ananas din: zahăr, compot de ananas, frişcă vege­tală sau smântână pentru frişcă, zeama de lamaie, zahar vanilinat.

Inghetata_cu_frisca_si_compot_de_ananas

Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 1 cutie (de aproxi­mativ 700 g) compot de ananas cuburi
  • 250 ml frişcă vege­tală sau smântână pentru frişcă
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 plic zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Dizolvi zahărul şi zahă­rul vanilinat, în câteva lin­guri de zeamă din compo­tul de ananas, într-un vas aşezat pe foc mic. Când siropul s-a răcit, adaugi restul de zeamă de com­pot şi zeama de lămâie şi răceşti lichidul în congela­tor, pentru 1/2 oră.

Intre timp, mixezi în blender ananasul scurs, obţinând astfel un piure fin. Baţi frişca, în prealabil răcită 3 ore în frigider. Scoţi siropul din congela­tor şi îl amesteci împreună cu frişca şi piureul de ana­nas.

Pui compoziţia într-o formă de plastic pe care o introduci în congelator, pentru 4-5 ore. Ai grijă ca în primele 2 ore să scoţi forma din congelator la fiecare 30 de minute şi să reamesteci îngheţata în­cepând din margini către centru, întrucât acele apar întâi pe margini.

Inghetata cu frisca si compot de ananas

Inghetata_cu_frisca_si_compot_de_ananas

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.