Inghetata cu frisca si compot de ananas
PrinteazaInghetata cu frisca si compot de ananas din: zahăr, compot de ananas, frişcă vegetală sau smântână pentru frişcă, zeama de lamaie, zahar vanilinat.
Ingrediente:
- 200 g zahăr
- 1 cutie (de aproximativ 700 g) compot de ananas cuburi
- 250 ml frişcă vegetală sau smântână pentru frişcă
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 plic zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Dizolvi zahărul şi zahărul vanilinat, în câteva linguri de zeamă din compotul de ananas, într-un vas aşezat pe foc mic. Când siropul s-a răcit, adaugi restul de zeamă de compot şi zeama de lămâie şi răceşti lichidul în congelator, pentru 1/2 oră.
Intre timp, mixezi în blender ananasul scurs, obţinând astfel un piure fin. Baţi frişca, în prealabil răcită 3 ore în frigider. Scoţi siropul din congelator şi îl amesteci împreună cu frişca şi piureul de ananas.
Pui compoziţia într-o formă de plastic pe care o introduci în congelator, pentru 4-5 ore. Ai grijă ca în primele 2 ore să scoţi forma din congelator la fiecare 30 de minute şi să reamesteci îngheţata începând din margini către centru, întrucât acele apar întâi pe margini.
Inghetata cu frisca si compot de ananas
Pofta buna!