Iepure cu ciuperci si slanina afumata

Printeaza

Iepure cu ciuperci si slanina afumata din: carne macra de iepure, ciuperci, slanina afumata, ceapa, unt, faina, vin rosu, usturoi,s are, piper, patrunjel, cimbru.

Ingrediente:Iepure cu ciuperci si slanina afumata

  • 2 kg carne macra de iepure
  • 400 g ciuperci
  • 200 g slanina afumata
  • 5 cepe mici
  • 50 g unt
  • 1/2 lingura faina
  • 2 pahare vin rosu
  • 1 ceasca zeama de marinata
  • putin usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita in care topesti 1 lingura de unt, rumenesti slanina sau costita afumata, adaugand si ceapa tocata. Când s-au aurit frumos, scurgi grăsimea şi, în alt vas, pregăteşti bucăţile de carne, care au stat la marinat.

După carne, adaugi jumătate de lingură de făina, pe care o stingi cu zeamă de marinată şi cu vinul roşu. Striveşti bine puţin usturoi, pui sare, piper şi cimbru şi adaugi amestecul peste carne. Laşi să fiarbă la foc mic, până când carnea este bine pătrunsă.

Atunci adaugi costiţa şi ceapa călite, ca şi ciupercile, pe care le-ai înăbuşit separat în unt. Dai totul la cuptor, până când sosul scade potrivit.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.