Hummus cu boia

Printeaza

Hummus cu boia din: naut, lamaie, pasta de susan, usturoi, boia, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Hummus cu boia

  • 500 g năut
  • pastă de susan
  • zeamă de lămâie, după gust
  • 2 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei, după gust
  • boia de ardei
  • chili
  • ardei iute
  • roşii
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Pui năutul în apă de seara, iar dimineaţă îi schimbi apa, îl speli şi îl fierbi, acoperit, două ore. Il speli sub jet de apă şi îl ţii în apă rece ca să îi poţi curăţa cojile, apoi îl pui într-un blender vertical.

Il mixezi până devine o pastă, torni ulei, în fir subţire, amestecând continuu. Adaugi, puţin câte puţin, pastă de susan şi guşti, deoarece dacă pui mai multă îi schimbi gustul preparatului. încorporezi usturoiul mărunţit, apoi zeamă de lămâie.

Omogenizezi şi potriveşti de sare şi piper.

Serveşti humusul presărat cu boia ardei sau cu chili, ardei iute, roşii şi pătrunjel, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.