Reteta zilei: Cartofi copti cu boia

Printeaza

Cartofi copti cu boia din: sare, ulei de masline, pudra de usturoi, cartofi, boia, chili, parmezan, patrunjel, ketchup.

Ingrediente: Cartofi copti cu boia

  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 cană de ulei de măsline
  • 1/4 linguriță pudră de usturoi
  • 5 cartofi
  • 1/3 linguriță boia
  • 1/4 linguriță praf de chili
  • parmezan
  • patrunjel
  • ketchup, pentru servire

Mod de preparare:

Tăiați cartofii în jumătate pe lungime, apoi tăiați fiecare jumătate în treimi pe lungime. Veți avea 6 felii din fiecare cartof.
Adaugati cartofii într-un castron mare cu apă rece și înmuiați timp de 20 de minute. Scurgeți pe prosoape de hârtie.

Cartofi copti cu boia
Într-un castron separat, amestecați uleiul, boiaua, usturoiul praf, chili pudră și sarea.
În loturi, adăugați cartofii în castron pentru a se acoperi ușor.
Preîncălziți cuptorul la 220C.

Cartofi copti cu boia
Așezați cartofii într-un singur strat pe o foaie mare de copt intr-o tava. Coaceți timp de 30-35 de minute.
Scoateți din cuptor. Se scurg pe prosoape de hârtie. Presărați parmezan și pătrunjel.
Se servesc cu ketchup.

Cartofi copti cu boia

Cartofi copti cu boia

Cartofi copti cu boia

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Cartofi copti cu boia
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.