Gratin de fructe de mare
PrinteazaGratin de fructe de mare din: fructe de mare, zeama de peste, smantana, carne de raci, ceapa verde, patrunjel, faina, unt, sos Worcester, sare, sos Tabasco, Emmentaler.
- 450 g fructe de mare (congelate)
- 450 ml zeamă de peşte
- 450 ml smântână dulce
- 250 g carne de raci (conservă)
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel
- 180 g făină
- 150 g unt
- 3 linguri de sos Worcester
- sare
- 1 linguriţă de sos Tabasco
- 300 g brânză Emmentaler proaspăt rasă
Mod de preparare:
Se pun fructele de mare într-o tigaie, se adaugă zeama de peşte şi se fierbe întregul amestec. Se scot apoi fructele de mare şi se ţin la cald. In zeama rămasă se adaugă apoi smântână.
Amestecul se fierbe 5 minute la foc mic. Se scurge apa din conserva de carne de raci.
Se taie bucăţele mici ceapa verde, se toacă pătrunjelul. Se rumeneşte făina în untul topit. Se adaugă ceapa şi pătrunjelul, apoi, amestecând continuu, se toarnă zeama de peşte şi de smântână.
Se condimentează după gust cu sos Worcester, sare şi sos Tabasco. Se lasă să clocotească la foc mic 15 minute, apoi se adaugă carnea de raci.
Se aşează fructele de mare într-o formă, iar deasupra se pun sosul şi brânza. Se introduce apoi compoziţia în cuptor şi se coace timp de 10 minute la 230 °C. Se serveşte fierbinte cu baghetă rumenită.
Pofta buna!