Gogosi rotunde

Printeaza

Gogosi rotunde din: cirese, mar, faina, praf de copt, unt, zahar, vanilie, scortisoara, ou, lapte, lichior de cirese, ulei, zahar pudra, zahar cu scortisoara.

Ingrediente:Gogosi rotunde

  • 125 g cireşe
  • 1 măr
  • 230 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 75 g unt moale
  • 60 g zahăr
  • 1 pacheţel vanilie-Bourbon
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 gălbenuş de ou
  • 50 ml lapte
  • 2 linguriţe lichior de cireşe
  • 2 albuşuri ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră sau zahăr cu scorţişoară pentru presărat

 

Mod de preparare:

Scoateţi sâmburii cireşelor. Spălaţi mărul, scoateţi sâmburii şi tăiaţi în cubuleţe mici.

Amestecaţi făina cu praful de copt. Frecaţi spumă untul cu zahăr, vanilie Bourbon, scorţişoară şi gălbenuşul de ou. Adăugaţi alternativ făina şi laptele la amestecul de ou şi amestecaţi. Puneţi lichiorul.

Bateţi albuşul până devine spumă şi înglobaţi-l în amestec.

Impărţiţi aluatul în două. Inglobaţi într-o jumătate de aluat cireşe fără sâmburi, iar în cealaltă jumătate de aluat bucăţelele de măr. Formaţi apoi din ambele jumătăţi de aluat gogoşi sub formă de bulgări.

Incălziţi grăsimea şi puneţi gogoşile pe rând la prăjit până devin aurii. Lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie, apoi serviţi-le presărate cu zahăr pudră sau zahăr cu scorţişoară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.