Gogoşele cu carnăciori şi pastrama cu garnitură de varză călită, cu ardei şi roşii
PrinteazaGogoşele cu carnăciori şi pastrama cu garnitură de varză călită, cu ardei şi roşii
- 300 g cîrnăciori olteneşti
- 300 g pastramă
- 3 /5 lingură de făină
- 220 g untură
- sare
- cimbru
- 300 g roşii
- 2 cepe
- 8 ardei graşi
- 800 g varză dulce
- 3 /4 pahar vin
Mod de preparare:
Pastrama se taie felii scurte subţiri şi se sotează cu ceapa, 60 g untură, puţin vin şi apă.
După 30 minute se adaugă făina şi cîrnăciorii tăiaţi rondele, se mai fierbe 10 minute şi se lasă la rece. Se fac gogoşelele, se înmoaie prin compoziţia fluidă şi se prăjesc in ulei încins.
Varza, ardeii şi ceapa se taie felii subţiri, se călesc cu restul de untură, cimbru şi la urmă se pun roşiile curăţate şi tăiate şi se serveşte cu gogoşelele.
Pofta buna!