File de peste cu sos de ardei iute

Printeaza

File de peste cu sos de ardei iute din: ardei iute, rosii, usturoi, mustar, ulei, apa, seminte de mustar, curcuma, file de peste, chili, amidon, ulei, coriandru.

Ingrediente: File_de_peste_cu_sos_de_ardei_iute

  • 2 ardei iuţi verzi
  • 150 g roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri muştar
  • 5 linguri ulei
  • 150 ml apă
  • 1 lingură seminţe de muştar negru
  • 1 lingură curcuma
  • 500 g file de peşte
  • 1 praf chili
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri frunze de coriandru tocate

Mod de preparare:

Se curăţă ardeii iuţi de cotoare, seminţe şi pieliţe; pulpa se taie cuburi şi se pasează cu roşiile tăiate cuburi, căţeii de usturoi, muştarul şi 2 linguri de ulei.

Se adaugă 150 ml apă, sare, seminţe de muştar şi 1/2 linguriţă de curcuma.

Se lasă să fiarbă sosul la foc moale, până ce se îngroaşă.

Se amestecă restul de praf de curcuma cu sare, chili şi amidon; se pudrează peştele pe toate feţele cu acest amestec.

Se prăjeşte într-o tigaie cu 3 linguri de ulei încins. Apoi bucăţile de peşte se aşază în sos şi se încălzesc.

Se presară frunze de coriandru şi se oferă alături o garnitură de orez sălbatic fiert.

File de peste cu sos de ardei iute

File_de_peste_cu_sos_de_ardei_iute

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place reteta asta cu peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.