Ficat la gratar cu unt

Printeaza

 Ficat la gratar cu unt din: ficat, unt, piper, patrunjel unt.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente Ficat la gratar cu unt:Ficat la gratar cu unt

  • 750 g ficat(vita,porc)
  • 50 g unt proaspăt
  • 1 praf de piper
  • 1 linguriţă pătrunjel tocat
  • 1/2 lingură unt topit

 

 

 

Mod de preparare Ficat la gratar cu unt:

Se curăţă ficatul şi se taie felii cât mai egale ca grosime. Se presară cu puţin piper, se ung cu unt şi se pun la fript pe grătarul încins, la foc potrivit, ţinându-se 10 – 15 minute.

În acest timp se mai ung odată şi se întorc de două ori pe o parte şi pe alta. Se sărează. Ficatul prea fript pierde din gust şi din frăgezime.

Trebuie servit imediat. Când este gata, se aşază pe o farfurie fierbinte, se pune pe fiecare felie de ficat o bucăţică mică de unt proaspăt cu puţină verdeaţă.

Se serveşte cu garnitură de legume şi salată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ficatuld e vita e mai bun ca ala de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.