Fenicul pane cu sos de iaurt si mustar

Printeaza

Fenicul pane cu sos de iaurt si mustar din: bulbi de fenicul, ou, faina, pesmet, seminte de susan, turmeric, sare, ulei, iaurt grecesc, urda, ulei de masline, muştar dulce, frunze de fenicul, sare.

Fenicul_pane_cu_sos_de_iaurt_si_mustar

Ingrediente:

  • 3 bulbi de fenicul
  • 1 ou
  • făină
  • pesmet
  • seminţe de susan
  • 1 praf de turmeric
  • sare
  • 100 ml ulei pentru prăjit

Pentru sos:

  • 150 g iaurt grecesc
  • 1 lingură urdă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă muştar dulce
  • sare
  • câteva frunze de fenicul

Mod de preparare:

Speli bulbitde fenicul şi îi cureţi de eventualele foi veştede. Tai fiecare bulb în jumătate sau în sferturi, în funcţie de cât de mari sunt.

Dacă este posibil, păs­trezi la fiecare parte câte un fir de tulpină, în părţile care nu au această tulpină înfigi câte 1/2 băţ de bambus pentru frigărui.

Baţi oul împreună cu făină, sare şi turmeric, astfel încât să obţii o com­poziţie ca o smântână groasă. Treci bulbii prin făină, apoi prin această pastă şi la sfârşit printr-un amestec de pesmet şi seminţe de susan.

Ii prăjeşti uniform, în uleiul încins. Serveşti acest aperitiv cald sau rece, alături de un bol cu sos preparat din iaurt, urdă fin mărunţită, frunze de fenicul fin toca­te, muştar, sare şi ulei de măsline.

Fenicul pane cu sos de iaurt si mustar

Fenicul_pane_cu_sos_de_iaurt_si_mustar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.