Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi

Printeaza

Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi

Ingrediente:Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi

  • 1 fazan
  • 1,200 kg varza creaţă
  • 180 g slănină afumată
  • 200 g parizer
  • 1 ou
  • 1 felie franzelă
  • 4 fire ceapă verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 120 g untură
  • 600 g cartofi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 400 g bureţi
  • 1 lingură oţet

 

Mod de preparare:

Se curăţă fazanul şi se spală cu oţet diluat, se înveleşte cu felii subţiri de slănină, apoi cu foi de varză şi se leagă cu sfoară subţire.

Se dă la cuptor cu cozi de bureţi tocate, sare, piper şi un pahar de apă şi cînd este fraged şi rumenit se scoate şi se face sosul în care se mai pune făină şi sos de friptură.

Varza se opăreşte şi se fac verzişoare mici umplute cu parizer tocat, amestecat cu franzela înmuiată şi stoarsă, 1 ou crud, 1 fir de ceapă verde tocată.

Se pune în cratiţă cu slănină scoasă de pe fazan şi puţină supă şi se fierb înăbuşit 25 minute. Cartofii se fierb în coajă, se curăţă, apoi se taie felii şi se soteazăcu untură şi restul de fire de ceapă verde tocate şi sare.

Se tranşează fazanul, se pune pe platou garnisit cu verzişoarele şi cartofii sote.Sosul se mai fierbe 8 minute cu bureţii tăiaţi felii şi se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.