Dulceaţă de smochine cu miez de nuca
PrinteazaO reteta delicioasa de dulceata de smochine, zahar tos, nuca, coaja de lamaie.
- 1 farfurie adâncă plină cu smochine (pot fi şi uscate)
- 800 g zahăr tos (dacă smochinele sunt uscate, numai 600 g)
- 100 g miez de nucă
- coaja de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Se pun zahărul, nucile şi coaja de lămâie tăiată în bucăţi mai măricele în cratiţa pentru dulceaţă. Se lasă pe foc până se maroneşte puţin zahărul.
Se adaugă o cană cu apă şi se amestecă uşor.
Se lasă pe foc până se leagă siropul şi devine ca o miere mai subţire. Când siropul s-a legat, se adaugă smochinele tăiate în patru sau în jumătăţi.
Se lasă la foc mic aproximativ 30-40 de minute, după care se umplu borcanele.
Dulceaţă de smochine cu miez de nuca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dulceata de smochine verzi necoapte
- dulceata de smochine
- dulceata de smochine cu nuci
- gem de smochine jamila