Dulceaţă de smochine cu miez de nuca

Printeaza

O reteta delicioasa de dulceata de smochine, zahar tos, nuca, coaja de lamaie.

Ingrediente:Dulceaţă de smochine cu miez de nuca

  • 1 farfurie adâncă plină cu smochine (pot fi şi uscate)
  • 800 g zahăr tos (dacă smochinele sunt uscate, numai 600 g)
  • 100 g miez de nucă
  • coaja de la o jumătate de lămâie

 

 

Mod de preparare:

Se pun zahărul, nucile şi coaja de lămâie tăiată în bucăţi mai măricele în cratiţa pentru dulceaţă. Se lasă pe foc până se maroneşte puţin zahărul.

Se adaugă o cană cu apă şi se amestecă uşor.

Se lasă pe foc până se leagă siropul şi devine ca o miere mai subţire. Când siropul s-a legat, se adaugă smochinele tăiate în patru sau în jumătăţi.

Se lasă la foc mic aproximativ 30-40 de minute, după care se umplu borcanele.

Dulceaţă de smochine cu miez de nuca

Dulceaţă de smochine cu miez de nuca

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dulceata de smochine verzi necoapte
  • dulceata de smochine
  • dulceata de smochine cu nuci
  • reteta dulceata smochine verzi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.