Dulceaţă din smochine

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de dulceata din smochine din: smochine, zahar, lamaie si apa rece.

Ingrediente:Dulceaţă din smochine

  • 1 kg smochine
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 500 ml apa rece

 

Mod de preparare:

Treci smochinele sub jetul de apă rece, apoi le laşi să se zvânte şi le cureţi de codiţe. Cele mai mari le crestezi în patru, la partea unde a fost codiţa.

Pui apa cu zahărul să clocotească până începe să se lege, apoi adaugi smochinele şi le laşi să fiarbă la foc domol, 30 de minute, spumând con­tinuu.

Adaugi şi jumătate de lămâie feliată subţire şi sucul de la cealaltă jumătate. Mai laşi să fiarbă 15 minute, apoi stingi focul.

Dulceaţa fierbinte o torni în borcane (îţi ies cca. 3 borcane de 400 ml), apoi etanşeizezi. Intorci bor­canele cu capacul în jos şi le laşi să se ră­cească în voie, apoi le depozitezi într-un loc răcoros.

Dulceaţă din smochine

Dulceaţă din smochine

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.