Dovlecei umpluti in sos de rosii

Printeaza

Dovlecei umpluti in sos de rosii din: dovlecei, carne, orez, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 10 dovlecei
  • 450 g carne tocată
  • 10 linguri de orez
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • 250 ml suc de roşii
  • 2-3 linguri ulei
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 200 ml apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie dovleceii şi se scobesc de miez fără a-i găuri. Miezul dovleceilor şi sucul de roşii se fierb şi se pasează, apoi se lasă deoparte.

Ceapa tocată se căleşte în ulei, se adaugă orezul, se presară sare şi piper şi apoi se pun peste carne. Se adaugă pătrunjel tocat şi se amestecă.

Se umplu dovleceii şi se aşază în forma de fiert. Se pun sucul pasat de roşii şi dovlecei, se adaugă peste dovlecei morcovii trecuţi prin râzătoare şi se toarnă apa.

Se dau la cuptor pentru 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.