Dovlecei in sos tomat

Printeaza

Dovlecei in sos tomat din: dovlecei, ulei, ceapa, faina, bulion, patrunjel, sare.

Ingrediente:

  • 6-8 dovlecei
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 lingură făină
  • 2-3 linguri bulion
  • 1 lingură pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală bine, apoi se taie în cubuleţe sau rondele şi se fierb în apă cu sare (5-10 minute), având grijă să nu se sfărâme.

Separat, într-o tigaie, se pune la prăjit ceapa tăiată mărunt. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă făina, apoi bulionul subţiat cu apă. Tot acum se adaugă sarea. în sosul astfel obţinut, se pun cu grijă dovleceii fierţi şi se adaugă supă sau apă caldă, cât aproape să-i acopere. Totul se mai fierbe cam 15 minute. Când mâncarea este gata, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

Se serveşte caldă şi este o foarte gustoasă mâncare de post.

In timpul verii, în loc de bulion se p,ot folosi 4-6 roşii coapte tăiate mărunt după ce au fost curăţate de coajă, numai că în acest caz sosul trebuie fiert mai mult înainte de a adăuga dovleceii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.