Inghetata napolitana

Inghetata napolitana

Inghetata napolitana Ingrediente: 5 gălbenuşuri 125 g zahăr 1l lapte 1/2 baton vanilie 125 g fructe zaharate limbi de pisică sos dulce sau sos cald de cio­colată   Mod de preparare: Punem într-un vas gălbenuşurile şi za­hărul pisat. Amestecăm bine totul ca o spumă. Fierbem laptele cu vanilie. Tur­năm laptele fierbinte în gălbenuşuri, cîte puţin, […]

Cupe cu cremă de lămâie

Crema de banane cu lapte de canepa

Crema de banane cu lapte de canepa Ingrediente: 1 cana de lapte de canepa 1 banana juma de portocala-optional 1 pumn de stafide 1 pumn de nuci 3 -4 curmale scortisoara   Mod de preparare: Blenduim toate lasand jumatate de banana, putina nuca si stafide pentru topping . Banana o taiem marunt si punem desupra […]

Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată

Fursecuri cu seminte si ciocolata

Fursecuri cu seminte si ciocolata Ingrediente: 1 ceasca seminte susan puse la inmuiat anterior 1 ceasca seminte in macinate 3 g seminte chia 1ceasca seminte floarea soarelui crude macinate 1 ceasca faina migdale sau nuci 1 ceasca migdale maruntite 1 ceasca cocos razuit 2 cani fulgi 1 ceasca cacao sau carob 2 pumni de curmale […]

Desert cu sos de caramel

Figaro

Figaro Ingrediente: 150 g unt 3 linguri zahăr pudră 4 ouă 250 g făină coaja şi zeama de la 1/2 lămîie 1 praf de vanilie un vîrf de cuţit de bicar­bonat 150 g zahăr 150 g nuci pisate 300 g marmeladă sau dulceaţă scăzută   Mod de preparare: Se freacă untul cu trei linguri de […]

deserturi

Pătrate cu cremă

Pătrate cu cremă Ingrediente foaie: 300 g făină 1 ou 60 g unt 20 g praf de amoniac 3 linguri zahăr 1 praf de vanilie 1/4 pahar lapte ulei Ingrediente crema: 1/2 pahar lapte, 200 g zahăr, 80 g făină, 200 g unt, esenţă de migdale amare.   Mod de preparare: Se face un aluat […]

Clatite de banane

Clatite de banane

Clatite de banane Ingrediente: 3 banane coapte 1-2 lg zeama de lamaie (previne innegrirea bananelor)   Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se taie felii. Se pun in robot impreuna cu zeama de lamaie si se mixeaza pana rezulta o crema omogena. Se pune hartie de copt pe tavile aparatului de deshidratat. […]

Budinca de cafea cu orez si zahar vanilat

Budinca de cafea cu orez si zahar vanilat

Budinca de cafea cu orez si zahar vanilat Ingrediente: 250g orez 750ml cafea mai concentrata 150g unt 200g zahar 1 lingura zahar vanilat 12 oua   Mod de preparare: Cafeaua se pune la fiert si când începe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si spalat. Se lasa sa fiarba, pâna când se îngroasa, apoi se […]

Prăjitură cu griş şi sirop

Prăjitură cu griş

Prăjitură cu griş Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr pudră 1 pahar de griş vanilie sirop din 2 linguri zahăr cu 0,5 l lapte 1 praf de sare vanilie grăsime pentru formă   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă grişul, apoi albuşurile spumă. Se toarnă într-o tavă unsăşi se […]

Prăjitură cu mere sferturi

Prăjitură cu mere sferturi

Prăjitură cu mere sferturi Ingrediente: 12 mere potrivit de mari curăţate şi tăiate în sferturi 11/2 pahar smîntînă-cremă 5 linguri zahăr 6 ouă 3 linguri cu vîrf de făină 1 praf vanilie zahăr pudră vanilat unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă smîn­tîna şi […]

Prăjitură cu scortisoara si prune

Prăjitură cu scortisoara si prune

Prăjitură cu scortisoara si prune din: smatana, faina, margarina, zahar pudra, galbenusuri, albusuri, prune, scortisoara, grasime. Prunele sunt o sursă excelentă de fibre, atât solubile, cât și insolubile. Fibrele sunt esențiale pentru sănătatea digestivă și pentru menținerea unui tranzit intestinal regulat. Prunele au conținut caloric redus, făcându-le o alegere potrivită pentru persoanele care doresc să […]

Prajitura cu glazura de caramel

Prajitura cu mere rase si rom

Prajitura cu mere rase si rom Ingrediente: 6 mere potrivit de mari, rase pe răzătoarea de zarzavat 6 oua 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 linguri zahăr şi puţin rom unt şi pesmet pentru formă   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se […]

Budincă de nuci cu vanilie

Budincă de nuci cu vanilie

Budincă de nuci cu vanilie Ingrediente: 60 g făină 60 g unt 80 g zahăr 4 ouă 250 g nuci pisate şi opărite cu 250 g lapte un pumn de nuci pisate neopărite 1 praf vanilie şodou de ciocolată zahăr pudră pentru formă   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, vanilia şi gălbenuşurile […]

Prăjitură fondantă

Prăjitură cu amoniac

Prăjitură cu amoniac Ingrediente: 1 linguriţă amoniac praf 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit făină cît cuprinde cîteva nuci sau migdale tăiate lunguieţ   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul, adăugînd treptat cîte un gălbenuş. Se pune amoniacul pisat şi se mai freacă pînă cînd compo­ziţia se albeşte. Se […]

Prăjitură cu zmeură şi pişcoturi

Prăjitură cu zmeură

Prăjitură cu zmeură Ingrediente: 250 g brînză de vacă 2 gălbenuşuri răscoapte 3 gălbenuşuri crude 50 g unt 1 praf de sare zahăr după gust 500 g zmeură gră­sime pentru formă   Mod de preparare: Se trece prin sită brînza de vacă, se amestecă cu cele două gălbenuşuri răscoapte, trecute de asemenea prin sită, şi […]

Prajitura cu caramel

Prăjitură delicioasă cu nuci

Prăjitură delicioasă cu nuci Ingrediente: 500 g zahăr pudră 500 g nuci date prin maşină 250 g unt proaspăt 5 ouă 1 linguriţă praf de copt coaja rasă de la o lămîie unt pentru formă   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă cînd se face spumă. […]

Prăjitură cu pere şi şofran

Prăjitură cu piersici, pere si frişcă

Prăjitură cu piersici, pere si frişcă Ingrediente: 700 g făină 100 g unt 250 g smântână 100 g zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilet 2 plicuri gelatină roşie 200 g friscă bătută 4 piersici 2 pere   Mod de preparare: Amesteci untul cu smântână, zahărul şi […]

Inghetata de casa de zahar ars

Inghetata de casa de zahar ars

Inghetata de zahar ars Ingrediente: 1 1 lapte 300 g zahăr 8 gălbenuşuri   Mod de preparare: Fierbem bine laptele (sau frişca).Punem gălbenuşurile într-o cratiţă pe baia de apă, adăugăm 200 g zahăr tos. Amestecăm bine, turnăm încet laptele fierbinte în. gălbenuşuri, amestecînd pe foc. Topim într-o tigăiţă 100 g zahăr cu pu­ţină apă şi […]

Prajitura cu nuci

Prăjitură cu nuci şi marmeladă

Prăjitură cu nuci şi marmeladă Ingrediente: 1 pahar smîntînă 1 pahar untură sau unt 1 pahar zahăr pudră 4 gălbenuşuri 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde 50 nuci curăţate şi pisate 6 albuşuri bătute spumă 1 pahar zahăr marmeladă   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul sau cu untura şi […]

Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni Ingrediente: 400 g căpşuni 250 g zahăr 1 lămiie 1 l apă   Mod de preparare: Alegem căpşuni coapte, le dăm prin sită. Topim zahărul cu 1/2 1 apă într-un vas, pe masa de bucătărie. Cînd se to peşte zahărul, adăugăm, tot pe masă, piu­reul de căpşuni, zeama de lămîie, ames­tecăm bine […]

Inghetata de zmeura

Ingheţată cu zmeură

  Zdrobeşti 300 g zmeură, apoi o amesteci cu 6 linguri de zahăr şi 3 gălbenuşuri şi adaugi 100 ml şampanie (merge şi cu vin spumos). Separat, baţi spumă 3 albuşuri, le amesteci cu 200 g frişcă bătută şi le adaugi în compoziţia pregătită mai sus. Torni apoi totul într-un vas şi o dai la […]

Tort de zmeura

Tort cu zmeură si ciocolată

Tort cu zmeură si ciocolată Ingrediente blat: 10 ouă 10 linguri zahăr pudră 10 linguri făină coaja rasă de 1 lămâie Ingrediente cremă: 600 g zmeură 1/2 kg frişcă 100 g ciocolată simplă Pentru decor: 300 g zmeură 300 g frişcă pentru decor   Pentru sirop: 400 ml apă 5 linguri zahăr 1 esenţă de […]

Inghetata de mere

Inghetata de nuci

Inghetata de nuci Ingrediente: îngheţata de vanilie 400 g nuci (sau alune) 100 g zahăr (pentru caramel) putină lămîie   Mod de preparare: Pregătim compoziţia ca pentru o- în­gheţată obişnuită de vanilie. O turnăm într-un castron. Punem în compoziţia fierbinte nuci caramelizate (pralinate) şi pisate. Lăsăm să se răcească, amestecînd tot timpul cu lopăţică. Apoi […]

Prăjitură cu ciocolată si rom

Prăjitură cu ciocolată si rom

Prăjitură cu ciocolată si rom Ingrediente: 6 ouă 140 g zahăr 140 g rom 180 g ciocolată topită 140 g unt proaspăt 2 linguri cu vîrf de pesmet fin unt pentru formă   Mod de preparare: Se freacă untul, zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă se obţine o cremă se toarnă romul şi […]

Spanish coffee

Cafe glace cu cicoare

Cafe glace cu cicoare Ingrediente: 150 g cafea prăjită 375 g apă 300 g zahăr 1/2 1 lapte 250 g frişcă 25 g cicoare 1 bucăţică va­nilie   Mod de preparare: Cafeaua măcinată sau pisată, împreună cu cicoarea, se pregăteşte la filtru sau se fierbe şi se strecoară printr-un tifon pus în patru. Cînd cafeaua […]

Prăjitură cu marmeladă de caise

Prăjitură cu marmeladă de caise

Prăjitură cu marmeladă de caise Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr 1 pahar smîntînă 1 pahar unt topit 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se freacă puţin gălbenuşurile cu zahărul şi se adaugă smîn­tîna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie să fie […]

Beneficiile ciocolatei

Mazurcă cu ciocolata

Mazurcă cu ciocolata Ingrediente: 200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri mig­dale mărunt pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină unt   Mod de preparare: Se freacă zahărul şi gălbenuşurile bine, se pun migdalele şi ciocolata şi se amestecă apoi se adaugă treptate făina şi la urmă cele două albuşuri spumă. […]

Scoarta de copac cu nuca

Scoarţa

Scoarţa Ingrediente: 120 g zahăr tos 2 albuşuri 1 gălbenuş 150 g faină 100 g zahăr pudră 150 g miez de nucă măcinat   Mod de preparare: Albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu zahăr tos până se ingroaşă Apoi se adaugă gălbenuşul şi faina şi se amestecă bine. Bunicile noastre ungeau tava cu […]

Inghetata de ciocolata

Ingheţată de cacao cu nuci, rahat şi fructe din dulceaţă

Ingheţată de cacao cu nuci, rahat şi fructe din dulceaţă Ingrediente: 3 linguri cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2 linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat o cana miez de nuca 1 esenta de rom   Mod de preparare: Bati untul spuma, iar separat fierbi pe foc mic apa […]

Tort de clatite cu frisca si ciocolata

Mazurcă cu ciocolată şi frişcă

Mazurcă cu ciocolată şi frişcă Ingrediente: 200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri mig­dale pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină fină 400 g frişcă unt pentru formă   Mod de preparare: Se prepară în acelaşi mod ca mazurca cu ciocolată. Cînd este gata coaptă, se răstoarnă dreptunghiul şi se taie […]

deserturi

Mazurcă salam

Mazurcă salam Ingrediente: 400 g miere de albine 400 g ciocolată rasă 11/2 pahar nuci curăţate cacao   Mod de preparare: Se pune mierea la fiert împreună cu ciocolata rasă cînd în­cepe să fiarbă se pun nucile, amestecînd fără întrerupere şi lăsînd să fiarbă mai puţin de 5 min. Se dă jos de pe foc […]

deserturi

Mazurcă dospită in apă

Mazurcă dospită in apă Ingrediente: 13 gălbenuşuri 1/2 pahar unt topit 1/2 pahar lapte călduţ 1 pahar zahăr pudră 25 g drojdie de bere 1 vîrf cuţit sare 1 praf de vanilie făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă drojdia cu o linguriţă de zahăr, se toarnă laptele călduţşi puţină făină, astfel încît […]

Strudel cu nuci (varianta)

Ştrudel cu nuci

Ştrudel cu nuci Ingrediente: foaie de ştrudel ulei pentru uns forma zahăr pudră vanilat   Ingrediente umplutura : 300 g nuci pisate, 3 linguri pesmet fin, 300 g zahăr pudră, 1/2 pahar ulei călduţ, vanilie.   Mod de preparare: Nucile pisate se amestecă cu zahărul, pesmetul şi vanilia. Foaia întinsă se unge bine cu ulei […]