Cafe glace cu cicoare

Printeaza

Cafe glace cu cicoare

Ingrediente:Cafe glace cu cicoare

  • 150 g cafea prăjită
  • 375 g apă
  • 300 g zahăr
  • 1/2 1 lapte
  • 250 g frişcă
  • 25 g cicoare
  • 1 bucăţică va­nilie

 

Mod de preparare:

Cafeaua măcinată sau pisată, împreună cu cicoarea, se pregăteşte la filtru sau se fierbe şi se strecoară printr-un tifon pus în patru. Cînd cafeaua este gata, adăugăm zahărul şi-1 lăsăm să se topească.

După aceea turnăm lapte gros, bine fiert, călduţ. Apoi lăsăm compoziţia să se răcească. Amestecăm bine compo­ziţia şi o punem în şerbetieră.

Sfărîmăm gheaţa şi aşezăm un rînd de gheaţă şi un rînd de sare, pînă sus. Lăsăm maşina la o parte. Cafe glace-ul se solidifică uşor. Numai din cînd în cînd amestecăm cu o lingură sau cu o spatulă de lemn.

Dacă nu se întăreşte compoziţia, mai pu­nem gheaţă şi sare pînă cînd este gata. Cafe-glace-ul nu trebuie să fie tare ca îngheţata, ci moale ca o cremă. La sfîrşit, scoatem paletele din maşină şi lăsăm acolo îngheţata pînă ce servim.

Inainte de a servi adăugăm frişcă bătută cu zahăr pudră şi amestecăm încet cu compoziţia pînă se unesc bine.

Cine doreşte să prepare cafe glace-ul mai repede, îl poate lucra direct în şer­betieră, avînd grijă să se oprească cînd compoziţia este destul de legată, rămînînd însă moale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.