Tarta de branza cu cirese

Tartă cu branză de vaci

Tartă cu branză de vaci Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1/2 plic praf ce copt sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 4 linguri zahăr 2 linguri făină 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Baţi spumă albuşurile cu un praf de sare […]

Sufleu cu lapte

Sufleu cu lapte

Sufleu cu lapte Ingrediente: 300 g lapte 100 g zahăr 40 g făină de cartofi 30 g unt 4 ouă un vîrf de cuţit sare   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu zahărul cînd fierbe laptele se adaugă făina de cartofi amestecată cu puţin lapte rece în alt vas. Se lasă să […]

Crema de piscoturi cu frisca

Pişcoturi cu chimen şi nuci

Pişcoturi cu chimen şi nuci Ingrediente: 250 g făină 2 ouă 130 g zahăr 1 linguriţă untură 1 lingu­riţă bicarbonat 20 nuci curăţate şi pisate 1 linguriţă chimen unt pentru formă   Mod de preparare: Se amestecă împreună ouăle cu zahărul, apoi se adaugă untura, nucile, bicarbonatul, chimenul şi la urmă făina. Se frămîntă bine. […]

Orez cu caise

Orez cu caise

Orez cu caise Ingrediente: orez lapte 10 caise 100-150 g zahăr 2 al­buşuri 1 gălbenuş   Mod de preparare: Facem un orez cu lapte. Cînd este gata, tragem cratita de la foc şi pu­nem un gălbenuş bătut. Cum se răceşte orezul, îl punem într-un vas rezistent la foc. Tăiem caisele în, două, le presărăm cu […]

Clatite cu fructe

Clatite cu fructe

Clatite cu fructe Ingrediente: 3 linguri făinâ 2 ouă puţin lapte 500 g fructe un praf de sare   Mod de preparare: Batem bine toate produsele la un loc şi facem un aluat mai grosuţ. Dacă nu avem lapte, putem pune smîntînă şi pu­ţină apă. Luăm orice fel de fructe, caise, prune sau pere, nu […]

Caise gratinate la cuptor

Caise in aluat

Caise in aluat Ingrediente: aluat pentru prăjit 10 caise 1 lingură zahăr cîteva picături de rom l/2 lingură unt sau un­tură   Mod de preparare: Alegem caise frumoase, nu pjea coap­te. Le scoatem sîmburii. Tăiem fiecare caisă în două. Le punem într-un castron şi le presărăm cu puţin zahăr pisat. Le stropim cu cîteva picături […]

Clatite cu crema de linte

Clătite cu cremă de banane

Clătite cu cremă de banane Ingrediente clatite: 2 ouă 2 căni sifon 4 lin­guriţe zahăr 1 cană făină ulei sare Ingrediente cremă: 6 banane 2 gălbenuşuri 1-2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră Mod preparare clătite: Baţi ouăle cu zahărul şi puţină sare, adaugi sifonul, făina în ploaie şi amesteci până obţii o compoziţie ca […]

Mere in sirop

Mere cu frisca

Mere cu frisca Ingrediente: 5 mere 3 linguri zahăr l/2linguriţă peltea 1 ceaşcă frişcă   Mod de preparare: Alegem mere potrivite. Le curăţăm şi le scoatem seminţele. Le punem să fiarbă întregi cu zahărul şi cu un pahar de apă. Le lăsăm să fiarbă încet, pînă ce se for­mează un sirop bine legat. Apoi le […]

Tort aromat cu cirese

Tort de albus

  Ingrediente: 250 g zahăr pudră 4 albuşuri 1 linguriţă unt 500 g frişcă   Mod de preparare: Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi batem din nou.Ungem cu unt o tavă şi o ţinem puţin la rece. Luăm un cornet cu săculeţ, pu­nem în el aibuşul bătut spumă cu zahăr şi facem pe tavă […]

Cornet cu frişcă sau cremă

Cornet cu frişcă sau cremă

  Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar vin 2 linguri ulei 2 linguri rom făină cît cuprinde Ingrediente crema: 500 g lapte, 2 linguri făină, 3 ouă, 100 g unt, 250 g zahăr, 1 praf de vanilie, ou pentru uns.   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul […]

Sufle aromat de mere

Sufleu de mere cu scortisoara

  Ingrediente: 6 mere mari 6-7 albuşuri 1/2 pahar zahăr scorţişoară pisată   Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile şi se amestecă cu zahărul şi cu o pastă din mere obţinută prin coacerea merelor şi trecerea lor prin sită. Se adaugă scorţişoară pisată, se pune în formă smălţuită sau de piatrăşi se ţine la […]

Trufe de cafea

Trufe de cafea

  Ingrediente: 1 gălbenuş de ou 250 g zahăr pudră 250 g unt 1 linguriţă esenţă de cafea naturală ciocolată granulată sau cacao   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu zahărul pînă ce se face ca o cremă, adăugînd cîte un pic de esenţă de cafea rece şi bine strecu­rată. Separat se freacă untul […]

Tartelete cu aspic de caise

Caise si mere in albus

  Ingrediente: 8 caise 500 g mere 2 linguri zahăr 2 albuşuri   Mod de preparare: Curăţăm merele de coajă şi le tăiem în patru, ca pentru compot. Le punem într-o crăticioară cu puţină apă şi cu o lingu­riţă de zahăr şi le aşezăm pe plită. Cînd merele au fiert pe jumătate, adăugăm caisele tăiate […]

Caise gratinate la cuptor

Caise cu frisca

Caise cu frisca Ingrediente: 10 caise 200 g zahăr 1/2-2 pahar apă 500 g friscă   Mod de preparare: Tăiem în două jumătăţi egale caise conservate (în borcan) sau proaspete, nu prea coapte. Punem într-o cratiţă zahărul cu apa, lăsîndu-1 să se topească la foc moale. Adăugăm caisele, tragem cratiţa la foc iute să dea […]

Crema cu portocale si frisca

Cremă de lapte cu ciocolată

Cremă de lapte cu ciocolată Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 3 pahare lapte 3 linguri zahăr pentru ars 3 linguri ciocolată rasă sau cacao vanilie (baton) un praf de sare   Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia la foc mic. După ce dă un clo­cot, se acoperăşi se ţine pe marginea maşinii. […]

Jeleu de ciocolată

Jeleu de ciocolată

Jeleu de ciocolată Ingrediente: 3 batoane ciocolată 10 linguri lapte 500 g smîntînă proaspătă 150 g zahăr pudră vanilie 8 foi gelatină ulei   Mod de preparare: Se pun într-un ibric laptele încălzit, vanilia şi ciocolata. Cînd ciocolata s-a topit, se toarnă totul peste zahărul frecat cu smîntîna şi se amestecă bine, apoi se adaugă […]

Glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata

Glazura de ciocolata Ingrediente: 60 g ciocolată 2 linguri zahăr apă pentru topit   Mod de preparare: Rupem batoanele de ciocolată în bu­căţi. Le punem într-o crăticioară, adău­găm 2-3 picături de apă şi zahărul, şi punem totul la fiert, pe colţul maşinii, amestecînd mereu pînă ce compoziţia se face ca smîntîna. Luăm compoziţia de pe […]

Crema de ciocolata cu alune pralinate

Jeleu de cafea

Jeleu de cafea Ingrediente: 5 gălbenuşuri 500 g lapte vanilie (¼ baton) 4 linguri zahăr pudră 8 foi gelatină 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată strecurată ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu vanilia. După ce dă un clocot, se dă la o parte şi se acoperă. Se freacă gălbenuşurile cu […]

deserturi

Plezir

Plezir Ingrediente: 3 ouă 100 g făină 50 g migdale sau nuci zahăr pudră ceară de albine gla­zură de ciocolată   Mod de preparare: Frecăm bine ouăle întregi cu zahărul, pînă nu se mai simte zahărul. Adăugăm făina cernută şi migdale sau nuci us­cate, prăjite puţin, rîşnite prin maşină,frecate în palme şi cernuie printr-o sită […]

Prăjitură cu urdă şi piersici

Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci

Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci Ingrediente: 250 g faina 3 oua 225 g zahar 250 g unt 100 g ciocolata amaruie 1 praf de copt 600 g piersici 1 sticuluta esenta de rom 3 linguri zahar pudra 3 linguri nuca macinata Mod de preparare: Freeci spuma untul cu zaharul, adaugi ouale […]

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb

Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb Ingrediente: 400 g iaurt mai gros 200 g zahar pudra 2 lamai 150 g smantana 1 pepene galben 1 plic zahar vanilat 1 lingura zahar 1/2 plic gelatina 125 ml vin alb   Mod de preparare: Bati bine iaurtul cu zaharul pudra si smantana, […]

Prăjitură turcească

Prăjitură turcească

Prăjitură turcească Ingrediente: 1 ou 11/2 pahar ulei 1 pahar apă 1 lingură zahăr pudră coaja rasă de la o lămîie un praf de sare făină cît cuprinde grăsime şi făină pentru formă Ingrediente sirop: 500 g zahăr, 11/4 pahar apă, vanilie, zeama de la o lămîie.   Mod de preparare: Se bate zahărul cu […]

Crema de ciocolata cu alune pralinate

Cremă de ciocolată cu nuci sau alune pralinate

Cremă de ciocolată cu nuci sau alune pralinate Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 3 linguri ciocolată sau cacao 4-5 linguri nuci sau alune pralinate 2 linguri lapte   Mod de preparare: Ciocolata se adaugă în crema de unt cu ouă, după ce a fost topită într-un ibric, la marginea maşinii, […]

Gustare fitness (varinata)

Gustare fitness (varinata)

  Mod de preparare: 2 linguri de branza de vaci dietetica se ameste cu 1 lingura lapte dietetic, 1 lingura de miere si 1/2 pachet zahar vanilat, 100g capsuni se adauga la amestec de preferinta intregi pentru a nu distruge vitamina C.   Pofta buna!

Fursecuri cu ciocolată (varianta)

Fursecuri cu ciocolată (varianta)

Fursecuri cu ciocolată Ingrediente: 120 g unt 220 g zahăr pudră 1 albuş 250 g alune prăjite şi măcinate 4 linguri făină vanilie unt făină pentru forma   Ingrediente crema : 1 baton ciocolată sau 2 linguri de cacao,1 lingură zahăr,2 linguri apă,1 linguriţă rom.   Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu untul, […]

Cornuleţe ruseşti

Cornuleţe ruseşti

Cornuleţe ruseşti Ingrediente: 1 pahar untură sau unt 1 pahar smîntînă 1 vîrf cuţit sare 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă vişine din dulceaţă sau rahat 3/4 pahar zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se amestecă untura sau untul cu sarea, vanilia şi smîntîna. Se adaugă făină cît să se obţină o cocă […]

Prajitura Vassilopita

Şodou

Şodou Ingrediente: 5 gălbenuşuri 250 g lapte 10 linguriţe zahăr 5 linguriţe rom   Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă treptatşi amestecînd mereu laptele clocotit, apoi romul. Se ser­veşte fierbinte în ceşti.   Pofta buna!

Pepene umplut

Pepene galben umplut

Pepene galben umplut Ingrediente: 1 pepene galben mare 1 pară mare 1 măr mare 2-3 pier­sici 2-3 prune 1 pahar boabe de struguri amestecaţi albi şi negri de preferinţă tămîioşi 1 pahar vin 2 păhărele rom 1/2 pahar zahăr 3 foi de gelatină 1 praf de vanilie   Mod de preparare: Mărul şi para se […]

Spuma de mere cu frisca

Spumă de mere (varianta)

Spumă de mere Ingrediente: 500 g mere 21/2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 15 g gelatină   Mod de preparare: Se spală merele, se taie sferturi, se curăţă de sîmburi şi se fierb în apă pînă ce devin moi. Se scurge zeama în alt vas, iar merele se dau prin sită. În zeama de mere […]

Căpşuni cu frişcă

Căpşuni cu frişcă

Căpşuni cu frişcă Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă   Mod de preparare: Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Se aşază într-un vas pentru servit un rînd se căpşuni, se presară cu zahăr şi se stropesc cu rom. Se procedează astfel […]

Prajitura cu crema de cafea si cacao

Prăjitură cu crema de cafea – usor de preparat

Prăjitură cu crema de cafea din: oua, zahar, nuca, faina, praf de copt, coaja de lamaie, sare, unt, zahar pudra, galbenusuri, cafea concentrata, lapte. Ingrediente blat: 7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de cuţit sare Ingrediente crema: 300g […]

Strudel cu nuci (varianta)

Strudel cu nuci (varianta)

Strudel cu nuci  Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 păhărel mic de otet 400 g făină 500 g nuci 300 g zahăr 1/2 lămîie 50 g unt pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Punem făina într-o cratiţă şi facem în ca o adîncitură în care punem ouăle, uleiul, oţetul, sarea ; […]