Cupe de portocale cu struguri si miere

Printeaza

Cupe de portocale cu struguri si miere din: portoclae, struguri, zahar pudra, miere, fulgi de porumb, esenta de rom sau rom, frunze de mentă, ciocolată de menaj sau topping de ciocolată.

Cupe_de_portocale_cu_struguri_si_miere

Ingrediente:

  • 4 portocale mari
  • 300 g struguri
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri fulgi de porumb
  • 1 fiolă esenţă de rom sau 1 lingură rom
  • câteva frunze de mentă
  • ciocolată de menaj sau topping de ciocolată

Mod de preparare:

Tai în jumătăţi trei por­tocale şi le scoţi miezul pe care îl tai în cubuleţe. Topeşti mierea la foc mic şi o amesteci împreună cu zeama de la a patra porto­cală.

Speli boabele de struguri şi le tai în jumăta­te, îndepărtându-le sâm­burii. Amesteci strugurii cu portocalele şi le stropeşti cu sucul de por­tocale îndulcit cu miere.

Repartizezi amestecul de fructe în cupele de por­tocale şi le stropeşti cu rom după gust. Le răceşti în frigider pentru o oră.

Chiar înainte de a servi desertul, presari în cupe fulgii de porumb, zahăr pudră şi decorezi cu frun­ze de mentă şi ciocolată topită la bain-marie.

Cupe de portocale cu struguri si miere

Cupe_de_portocale_cu_struguri_si_miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.