Hriscă cu portocale, migdale si miere

Printeaza

Hriscă cu portocale, migdale si miere din: hrisca, portocala, migdale, miere.

Hrișca este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este bogată în aminoacizi esențiali și conține mai multe vitamine B, magneziu, fier și zinc decât multe alte cereale.

De asemenea, hrișca este o sursă importantă de antioxidanți și poate ajuta la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ și a bolilor cronice.

Hrișca poate fi găsită sub formă de boabe, fulgi, făină sau ca un ingredient în produsele de patiserie. Este adesea utilizată ca o alternativă sănătoasă la alte cereale, cum ar fi orezul sau grâul.

Este important să rețineți că hrișca conține o substanță numită fagopirină, care poate provoca alergii la unele persoane.

De aceea, este important să verificați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma hrișcă dacă sunteți alergic la alimente.

Hrișca este o sursă importantă de nutrienți și poate fi o alegere sănătoasă pentru persoanele care caută să își diversifice dieta și să consume alimente cu un conținut bogat de nutrienți.

 

 

retete

Ingrediente:

  • 70 g hriscă
  • 1 portocală
  • 20 g de migdale sau nuci
  • 1 lingurită miere

 

 

Mod de preparare

La o măsură de hriscă pui două măsuri de apă si lasi să fiarbă aproximativ 30 de minute.

Cel mai sigur, verifică din când în când dacă e fiartă. Scurgi hrisca, o pui într-un bol, șs adaugi peste portocala tăiată cuburi si migdalele, apoi împră tii uniform lingurita de miere.

Eset o reteta foarte simpla si usor de preparat, potrivita pentru un mic dejun gustos si satios.

 

 

 

  • Calorii: 441
  • Proteine: 14g
  • Grăsimi: 13g
  • Carbohidrati: 76 g

 

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Mancare_de_hrisca_cu_ciuperci

Mancare de hrisca cu ciuperci

Mancare de hrisca cu ciuperci din: ciuperci, hrisca, ceapa, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete 250 g hrişcă o ceapă 2 linguri ulei sare piper 2-3 fire pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la călit în ulei. După ce s-a rumenit, se adaugă ciupercile […]

 

 

Hrisca cu stevie

Hrisca cu stevie

Hrisca cu stevie din: hrisca, stevie, ceapa, marar, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 100 g hrişcă 2 legături ştevie 1 ceapă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel ulei sare   Mod de preparare: Hrişcă se alege, se spală. Se pun la fiert 2 pa­hare de apă cu sare şi puţin ulei. După ce începe să fiarbă […]

retete

Hriscă cu potocale si migdale

Hriscă cu potocale si migdale din: hrisca, portocala, migdale si miere. Ingrediente: 70g hriscă 1 portocală 20 g de migdale sau nuci 1 lingurită miere       Mod de preparare: La o măsură de hriscă pui două  măsuri de apă si lasi să fiarbă aproximativ 30 de minute. Cel mai sigur, verifică din când […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.