Cum se marineaza carnea de porc

Printeaza

Cantitatea de marinată trebuie să fie suficientă pentru a acoperi carnea. Aceasta se separă de oase, urnele fiind lăsate însă în carne (în cazul şuncii).Cum se marineaza carnea de porc

Carnea separată pentru afumare, încă în stare caldă, se freacă cu zahăr şi usturoi zdrobit. După răcire se freacă cu sare. Se aşază strâns în vas, bucată cu bucatăi, iar deasupra se presară boabe de piper, coriandru pisat etc., câteva foi de dafin şi sare.

Vasul se acoperă cu o planşetăi din lemn, peste care se pune o greutate şi se lasă într-o încăţpere caldă, ca să se dizolve sarea, timp de 2-3 zile, timp în care trebuie urmărit dacă sucul care s-a format acoperă! bine carnea. în caz contrar, ea trebuie scoasă zilnic din vas şi rearanjată. Bucăţile de la fund se pun deasupra, iar celes care au fost sus se pun la fund. A doua zi, totul se repetă îm ordine inversă.

După alte trei zile, carnea se duce într-o încăpere răcoroasă, dar să nu îngheţe, şi odată la 2 zile se face regruparea după cum s-a arătat.

Dacă se sucul nu este suficient ca să acopere carnea, se pregăteşte saramura astfel: la un litru de apă se pun 120-150 g sare, 5-10 boabe de piper, 2-3 foi de dafiin, o căpăţână de usturoi, 2-3 cuişoare, 10 g zahăr, 100 mii oţet, boabe de ienupăr; se fierb într-un vas emailat timp cde 30-40 minute.

Când saramura s-a răcit, se toarnă peste carne, în aşa fel ca să o acopere. Bucăţile mai mici se marinează în 8-12 zile, cele mari, de 3-4 kg, în 15-20 de zile, iar şunca în 20-30 de zile.

La scoaterea bucăţilor de came din saramură, acestea se se spală cu apă călduţă, pentru a se evita apariţia sării deasupra cărnii uscate. După spălare, se pune la uscat într-un loc răcoros, timp de două zile, după care se poate pune la afumat.

 

Citeste si:

Taierea, parlirea si oparirea porcului

Cum se taie porcul

Cum se parleste si opareste porcul

Cum se eviscereaza si transeaza porcul

Curatirea intestinelor de porc si topirea grasimii

Cum se afuma carnea de porc

Cum se prepara sunca prin sarare sau afumare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.