Cum se afuma carnea de porc

Printeaza

Pentru gospodinelede la oraş, asmenajarea urnei afumători este destul de dificilă. De aceea, carnea, şunca şi cârnaţii se vor afuma acolo unde există condiţii.

Cum se afuma carnea de porc

De exemplu, la curte, afumarea se face în podul casei sau se sapă la adâncime de circa un metru între ele, două gropi adânci de 30-40 cm şi cu diametrul de 60-70 cm.

Intre ele se face un şanţ de 25-30 cm adâncime şi 10-15 cm lăţime, care se acoperă cu o scândură, peste care se pune pământ. Pe aici va circula fumul de la groapa cu foc mocnit spre groapa de afumare, răcindu- se pe parcurs.

Dacă fumul ar rămâne cald, el ar putea să ardă tot ce s-a pus la afumat.

Peste groapa de afumare se pune o cutie diin scânduri. în interiorul său se vor fixa câţiva drugi suspendaţi, astfel ca să se poată agăţa de ei carnea. De preferat ar fi, dacă este posibil, să se construiască o afumătoare stabila, pentru a fi folosită permanent.

Focul pentru afumare este bine ca să fie făciut din lujeri de porumb sau rumeguş, coajă de stejar sau de ffag, ramuri de viţă-de-vie. Lemnul de brad este contraindiicat, deoarece conferă un fum neplăcut, care ar putea face caamea amară.

 

Citeste si:

Taierea, parlirea si oparirea porcului

Cum se taie porcul

Cum se parleste si opareste porcul

Cum se eviscereaza si transeaza porcul

Curatirea intestinelor de porc si topirea grasimii

Cum se marineaza carnea de porc

Cum se prepara sunca prin sarare sau afumare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.