Carne de porc marinata

Printeaza

Carne de porc marinata

Carne de porc marinata

Ingrediente:

  • unt (margarina) cam cât un ou
  • 2 cepe
  • 2 morcovi de mărime mijlocie tăiaţi rondele
  • puţin pătrunjel
  • cimbru
  • dafin
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 pahar de oţet
  • 3 1/2 pahare de apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Din toate acestea se pregăteşte zeama pentru marinat. Astfel, se călesc ceapa şi morcovul în unt (margarina), se adaugă condimentele, apa, oţetul şi se lasă să fiarbă domol, într-un vas acoperit, aproximativ o oră.

După ce a fiert, strecori zeama şi o laşi la răcit. După ce se răceşte adaugi în zeamă carnea pe care vrei să o marinezi şi o laşi aşa 24 de ore. Când s-a marinat carnea o scoţi şi o pui la prăjit cu puţin unt sau margarina (aproximativ cât două nuci).

In timp ce se rumeneşte adaugă două linguri de făină, două cepe tocate fin, un căţel de usturoi şi când sunt rumenite (după 2 minute) mai adaugă 1/2 pahar (125 ml) vin alb, 1 pahar (250 ml) apă şi 1 pahar şi jumătate din zeama în care s-a marinat.

Potriveşti de sare şi piper, adaugi 1 foaie de dafin, puţin cimbru. Trebuie să fiarbă aproximativ 45 de minute şi gata! Serveşti friptura pe un platou, iar deasupra adaugi sosul fripturii strecurat.

Carne de porc marinata

crop Carne-de-porc-marinata.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.