Cremă de ciocolată cu friscă
PrinteazaO reteta de crema de ciocolata cu frisca din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, coniac, espresso, oua, zahar vanilinat, frisca si zahar.
- 75 g ciocolata amaruie
- 75 g ciocolata cu lapte
- 1 lingura coniac
- 3 linguri espresso
- 3 oua
- 1-2 linguri zahar vanilinat
- 100 ml frisca
- 2 linguri zahar
Mod de preparare:
Se topeşte ciocolata la bain- marie, cu coniac şi espresso. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu zahăr vanilat. Se bat separat frişca şi albuşurile, cu câte o lingură de zahăr.
Compoziţia de gălbenuşuri se înglobează în cea de ciocolată.
Se adaugă albuşul bătut şi frişca şi se înglobează astfel încât să ia naştere un aspect marmorat. Crema se aşază în boluri şi se dă la frigider 60 min.
Inainte de servire, se presară deasupra ciocolată rasă.
Cremă de ciocolată cu friscă
Pofta buna!