Cremă de ciocolată cu friscă

Printeaza

O reteta de crema de ciocolata cu frisca din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, coniac, espresso, oua, zahar vanilinat, frisca si zahar.

Ingrediente:Cremă de ciocolată cu friscă

  • 75 g ciocolata amaruie
  • 75 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura coniac
  • 3 linguri espresso
  • 3 oua
  • 1-2 linguri zahar vanilinat
  • 100 ml frisca
  • 2 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Se topeşte ciocolata la bain- marie, cu coniac şi espresso. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu zahăr vanilat. Se bat separat frişca şi albuşurile, cu câte o lingură de zahăr.

Compoziţia de gălbenuşuri se înglobează în cea de ciocolată.

Se adaugă albuşul bătut şi frişca şi se înglobează astfel încât să ia naştere un aspect marmorat. Crema se aşază în boluri şi se dă la frigider 60 min.

Inainte de servire, se presară deasupra ciocolată rasă.

Cremă de ciocolată cu friscă

Cremă de ciocolată cu friscă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.