Colţunaşi cu vişine

Printeaza

Coltunasi cu visine

Colţunaşi cu vişine 

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 1 kg vişine
  • 50 g unt
  • 3 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 125 ml apă
  • sare
  • 100 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare. Frămânţi apoi bine un aluat (ca cel de tăieţei) din făină, ouă, apă caldă şi un praf de sare şi când e gata îl întinzi într-o foaie subţire, pe care o laşi 10 minute să se usuce.

Intre timp pui la foiert o oală de 3 l de apa si 1 lingurita de sare. Tai apoi foaia de aluat in patrate cu latura de 7-8 cm, aşezi pe fiecare 3 vişine, apoi lipeşti marginile aluatului, presându-le bine.

Când apa clocoteşte, le dai dru­mul colţunaşilor şi-i fierbi 10-15 minute. îi scoţi apoi pe un platou, îi stro­peşti cât sunt fierbinţi cu unt şi smântână şi-i pre­sari cu zahăr pudră.

Colţunaşi cu vişine

Coltunasi cu visine

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.