Clatite cu creveti

Printeaza

Clatite cu creveti din: creveti, faina, ceapa, germeni de fasole, turmeric, salata verde, ceapa, apa, ulei, oua, castraveti, menta, busuioc, coriandru, limete, zahar, sos de peste, usturo, ardei iute.

Ingrediente:Clatite cu creveti

Clătite:

  • 200 g creveţi decorticaţi
  • 500 g făină de orez
  • 50 g ceapă verde
  • 100 g germeni de fasole
  • 1 linguriţă turmeric
  • 100 g salată verde
  • 1 ceapă roşie
  • cca 1 l apă
  • ulei
  • 2 ouă
  • 3 castraveţi tăiaţi julienne
  • mentă
  • busuioc
  • coriandru

Sos:

  • 2 limete
  • 4 linguriţe zahăr
  • 6 linguriţe sos de peşte
  • 2 linguriţe usturoi tocat
  • 1/2 linguriţă ardei iute tocat

 

Mod de preparare:

Creveţii se’taie bucăţele, se sărează şi se piperează. Se bat ouăle şi se adaugă încet făina amestecată cu turmeric şi apoi apa, până se formează un aluat nici prea subţire, nici prea gros. Se adaugă creveţii şi ceapa tocată.

Se lasă să se odihnească 15-30 min.

Se pune pe foc o tigaie, se unge uniform cu ulei. Când e încinsă (fără a ieşi fum), se întinde o foaie subţire de aluat. Se pun câteva fire de germeni de fasole şi se acoperă cu un capac.

Se ia de pe foc atunci când o parte este rumenită şi crocantă (nu se întoarce).

Se adaugă salata, menta, busuiocul, coriandrul şi castravetele. Se împătureşte clătita şi se serveşte cu sosul pregătit din ingredientele menţionate.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.