Ciulama de miel cu mamaliguta

Printeaza

Ciulama de miel cu mamaliguta din: carne de miel, unt, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, vin, faina de grau, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Ciulama_de_miel_cu_mamaliguta

  • 1 kg de carne de miel
  • 3 linguri de unt
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2-4 linguri de vin
  • 2 linguri de făină de grîu
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Carnea spălată şi curăţată se taie bucăţi, costiţele se taie şi ele, se pune totul în caserolă, se adaugă ceapă, jumătăţi de morcov, rădăcină de pătrunjel tăiată măşcat, sare, piper boabe, turnaţi bulion sau apă ½ din volumul cărnii, lăsaţi să fiarbă.

Scoateţi legumele, turnaţi făina prăjită în prealabil dizolvată cu bulion, vin şi fierbeți-o. La sfîrşit adăugaţi usturoiul pisat cu sare, bucăţele de unt. Sosul trebuie să fie dens.

Ciulamaua poate fi servită cu mămăligă sau cu fasole fiartă.

Ciulama de miel cu mamaliguta

Ciulama_de_miel_cu_mamaliguta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.