Ciorba de varza acra cu carnati afumati

Printeaza

Ciorba de varza acra cu carnati afumati din: varza, carnati, untura, faina, ceapa, sare, boia, smantana.

Ingrediente:Ciorba de varza acra cu carnati afumati

  • 1 varză murată
  • 250 g cârnaţi afumaţi
  • 1 lingură cu untură
  • 2 linguri cu făină
  • 1 ceapă tocată
  • sare
  • 2 linguri cu boia dulce de ardei
  • 1 pahar cu smântână

 

Mod de preparare:

Tocaţi varza fideluţă şi fierbeţi-o în 2 l de apă caldă 30 minute. Din untură şi ceapă tocată, călită până se înmoaie bine, faină şi boia dulce de ardei faceţi un rântaş, pe care-l ţineţi pe foc moale 10 minute.

Turnaţi rântaşul peste varză şi fierbeţi împreună 10 minute, după care adăugaţi în ciorbă cârnaţii tăiaţi felii şi rumeniţi în tigaie fară untură.

Potriviţi de sare, trageţi oala de pe foc. Serviţi fierbinte, dreasă cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.