Ciorba de varza cu ardei

Printeaza

Ciorba de varza cu ardei din: varza, ceapa, morcovi, ardei, telina, rosii, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de varza cu ardei

  • un kg varză acră
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • o rădăcină păstârnac
  • o rădăcină pătrunjel
  • o felie dintr-o rădăcină ţelină
  • o conservă roşii în bulion
  • 2 linguri ulei
  • o foaie dafin
  • 10 boabe piper
  • 300 ml zeamă de varză
  • o crenguţă cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Varza acră se taie fideluţă şi se pune la călit în ulei. Se lasă aproximativ 15 minute la călit şi apoi se răstoarnă în oala de fiert. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 25 de minute.

Se pun apoi legumele tăiate mărunt, foaia de dafin şi piperul şi se lasă la fiert 20 de minute. In ultimele 5 minute se adaugă roşiile şi cimbrul.

Se gustă ciorba şi, dacă nu e acră, se acreşte cu zeamă de varză.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.