Ciorba de orz cu sunculita afumata

Printeaza

Ciorba de orz cu sunculita afumata din: boabe de orz, morcov, tulpina de telina, ceapa, cartof, pancetta, foi de dafin, unt, supa de legume, ulei de masline, patrunjel, sare.

Ingrediente:Ciorba_de_orz_cu_sunculita_afumata

  • 150 g boabe de orz
  • 1 morcov de dimensiune medie
  • 1 tulpina de telina
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 100 g pancetta (sunculita) afumata
  • 2 foi de dafin
  • 40 g unt
  • 1  supa de legume
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi, speli şi tai ceapa, morcovul, cartoful şi tulpi­na de ţelină. Topeşti untul în oala pentru ciorbă şi căleşti legumele 2-3 minu­te, după care adaugi cubuleţe de şunculiţă şi orzul, în prealabil spălat sub jet de apă. Torni apoi 500 ml de supă fierbinte şi laşi să fiarbă până scade.

Completezi cu restul de supă sau cu apă, adaugi foile de dafin spălate şi frunzele de pătrunjel toca­te mărunt, sare după gust şi laşi ciorba să fiarbă la foc mediu, până când se înmoaie boabele de orz.

Inainte de a stinge focul, torni uleiul de măsline şi amesteci. Laşi ciorba să se răcească puţin, înainte de a o servi.

Ciorba de orz cu sunculita afumata

Ciorba_de_orz_cu_sunculita_afumata

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta ciorba de orz

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.