Ciorbă dobrogeană cu carne

Printeaza

Ciorbă dobrogeană cu carne  din: carne tocata, ulei, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei, fidea, smantana, lamaie, sare.

Ingrediente:Ciorba_dobrogeana_cu_carne

  • 300 g carne tocata de oaie sau vita
  • 3 linguri ulei
  • 4 cepe
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei
  • fidea sau orzisor
  • 200 g smantana
  • 1 lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Le tai în cubuleţe şi le pui la fiert în 2 litri de apă cu puţină sare.

Căleşti în ulei încins carnea tocată, amestecând şi turnând câte puţină apă, astfel încât să se formeze nişte grămăjoare.

Când legumele au fiert, presari fideaua şi laşi să mai fiarbă împreună 1 minut, după care adaugi în oală carnea tocată.

După câteva clocote, stingi focul, torni zeama de lămâie şi dregi ciorba cu smântână pe care, în prealabil, ai amestecat-o cu un polonic de ciorbă.

Ciorbă dobrogeană cu carne

Ciorba_dobrogeana_cu_carne

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de o ciorba!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.