Farsumagru

Printeaza

Farsumagru din: vrabioara de vita, spata de porc, pancetta, ceapa, usturoi, parmezan, seminte de pin, ou, paine, ulei, patrunjel, sare, piper, pasta de tomate, apa, vin, cartofi, dovleac, busuioc, smantana, nucsoara.

Ingrediente:Farsumagru

Pentru rulada de carne:

  • 900 g vrăbioară de vită, o bucată
  • 500 g spată măcinată de porc
  • 200 g şunca pancetta
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 g parmezan
  • 50 g seminţe de pin
  • 1 ou
  • 2 felii de pâine
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare şi piper negru după gust

Pentru sos:

  • 100 g pastă de tomate
  • 800 ml apă
  • 1 cană de vin alb
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 1/2 legătură de busuioc
  • sare şi piper negru după gust

Pentru garnitură:

  • 600 g cartofi
  • 400 g dovleac
  • 80 ml smântână
  • 30 g unt
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Tocaţi ceapa şi şunca mărunt şi prăjiţi-le în trei linguri de ulei de măsline, până când se înmoaie ceapa. Sfărâmaţi pâinea şi prăjiţi într-o lingură de ulei de măsline. într-un bol, amestecaţi ceapa şi şunca, usturoiul şi pătrunjelul, ambele tocate, firimiturile de pâine, parmezanul dat prin râzătoare, seminţele de pin şi carnea tocată. Asezonaţi cu sare şi piper negru.

Tăiaţi carnea şi desfaceţi-o în formă de fluture, apoi bateţi cu toporul de bucătărie până când se subţiază, având grijă să nu rupeţi carnea. Fierbeţi oul timp de nouă minute, apoi răciţi-l şi curăţaţi-l de coajă. Tăiaţi-I în patru. întindeţi umplutura de-a lungul cărnii şi aşezaţi şi sferturile de ou. Rulaţi carnea astfel încât umplutura să nu iasă şi legaţi-o cu sfoară alimentară.

Prăjiţi rulada în ulei de măsline pe toate părţile, alături de ceapa tăiată grosier. Adăugaţi vinul. Dizolvaţi pasta de tomate în apă şi vărsaţi-o în vas. Asezonaţi cu sare şi piper negru şi lăsaţi pe foc mic, cu capac, cel puţin o oră.

Când este aproape gata, rupeţi frunzele de busuioc. Adăugaţi-le peste ruladă şi lăsaţi-o încă 5-10 minute. Lăsaţi rulada să se răcească înainte de a o tăia.

Curăţaţi cartofii şi dovleacul, tăiaţi-i în cuburi şi fierbeţi-i. Apoi scurgeţi apa şi pasaţi-i. Adăugaţi smântână încălzită şi untul şi asezonaţi cu sare, piper negru şi nucşoară. Serviţi carnea cu garnitura de piure şi cu sosul.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.