Chiftele de ton cu sos de patrunjel

Printeaza

Chiftele de ton cu sos de patrunjel din: vanata, dovlecel, oua, usturoi, ceapa, coriandru, menta, fulgi de ovaz, patrunjel, cascaval, parmezan, sare, piper, conserva de ton, ulei, pesmet, iaurt, tahini, lamaie.

Ingrediente:Chiftele de ton cu sos de patrunjel

Pentru chiftele:

  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 2 ouă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • câte 1 legătură coriandru şi mentă
  • 2 linguri fulgi de ovăz
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • 50 g caşcaval ras
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 1 conservă ton in suc propriu, scurs
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 100 g pesmet

Pentru sos:

  • 400 ml iaurt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 legături pătrunjel verde
  • 4 linguri pastă de susan (tahini)
  • 8 linguri suc de lămâie
  • lapte
  • 1 căţel de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Se prepară chiftelele: se curăţă vinetele şi dovleceii; se taie cubuleţe şi se fierb la aburi cca 8 min. Se lasă la răcit. Se frământă într-un vas tonul cu dovlecei, vinete, coriandru, pesmet, mentă, pătrunjel, usturoi, ceapă, ouă, caşcaval, fulgi de ovăz, parmezan, sare, piper şi ulei; se pasează la blender.

Cu mâna umedă, se modelează biluţe şi se pun în forme mici de brioşe tapetate cu suporturi de hârtie; se coc 30 min. la 180 °C.

Se pasează la blender ingredientele pentru sos; se serveşte sosul cu chiftele şi se presară pătrunjel verde.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.