Carnea de prepelita

Printeaza

Prepeliţele se cresc în număr foarte mare, atât pentru carnea lor, cât şi pentru ouăle delicioase. De mici dimensiuni, aceste ouă sunt considerate un deliciu culinar.

Pe vremuri, prepeliţele sălbatice migrau în număr foarte mare şi puteau fi prinse cu uşurinţă. Istoricul roman Plinius relatează povestea unei corăbii care s-a răsturnat pentru că s-au aşezat prea multe prepeliţe pe velatura ei.

Prepeliţele pot fi prăjite la grătar, gătite cu trufe şi gutui parfumate sau flambate cu coniac şi fierte înăbuşit.

Mulţi bucătari le înfăşoară în felii de costiţă afumată sau de pancetta. Alţii presară în tavă, în jurul prepeliţelor, câteva vişine, pentru a intensifica aroma naturală a cărnii.

De asemenea, carnea de prepeliţă este preferata îndrăgostiţilor.

De exemplu, într-o reţetă din secolul XVIII se spune că pentru o cină romantică este nevoie de un arzător cu spirt pentru a prăji prepeliţele chiar la masă, şi de o sticlă de şampanie pentru a asigura buna dispoziţie.

 

Carnea de prepelita

Carnea de prepelita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.