Sarmale cu miez de nuca si scortisoara

Sarmale cu pui si ciuperci

Sarmale cu pui si ciuperci din: carne tocata, ciuperci, unt, ou, ceapa, orez, cartof, boia, sare, piper, varza sau frunze de vita, foi de dafin, rosie, telina, patrunjel, bulion, cimbru, marar. Ingrediente: 600 g carne tocată de pasăre 300 g ciuperci proaspete un cub de unt 1 ou 1 ceapă verde 3 linguri orez 1 […]

Drob cu ficat de pasare

Drob moldovenesc din ficat de pasare cu verdeata

Drob moldovenesc din ficat de pasare cu verdeata din: oua, ficat de pasare, marar, patrunjel, praz, usturoi, condimente, sare, piper, concentrat de legume, ulei, praf de copt. Ingrediente: 5 ouă 1 kg ficat de pasăre 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4 bucăţi praz 6 căţei usturoi condimente sare piper concentrat legume 1/4 l ulei […]

Supa de pasare

Supa de pasare cu ciuperci si mazare

Supa de pasare cu ciuperci si mazare din: măruntaie de pasăre,  zarzavat asortat, mazăre proaspătă sau din conservă, ciuperci, ceapă, ulei sau untură, pătrunjel verde, ou, smântână, sare. Ingrediente: 250 g măruntaie de pasăre 200 g zarzavat asortat 100 g mazăre proaspătă sau din conservă 50 g ciuperci 1 ceapă mică 1 1/2 linguri ulei […]

Supa din carne de gaina cu bureti

Supa de gaina cu zarzavat si usturoi

Supa de gaina cu zarzavat si usturoi din: găină, zarzavat, ceapă, usturoi, boabe de piper, sare. Ingrediente: 1 găină 1/2 kg zarzavat 20 g ceapă 1 căţel de usturoi 1-2 boabe de piper sare   Mod de preparare: Gaina se spală bine în apă călduţă, după care se pune pe foc în 2 l apă […]

Supa de pui cu taitei de casa

Supa cu taitei de casa si carne de pasare

Supa cu taitei de casa si carne de pasare din: tăiţei de casă, morcovi, rădăcină pătrunjel, rădăcină păstârnac, sare, piper, pătrunjel verde, carne de pasăre.   Ingrediente: 1/2 kg tăiţei de casă 2 morcovi mari 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac sare piper câteva fire pătrunjel verde 1 kg carne de pasăre   Mod de preparare: Fierbi carnea, morcovii […]

Carne de curca in sos de ciuperci si smantana

Carne de curca in sos de ciuperci si smantana din: felii de curcă, sare, piper, faian, unt sau margarina, ceapa, ciuperci proaspete, zeama de lamaie, vin alb, smantana dulce, nucşoară. Ingrediente: 2 felii de curcă a 200 g sare, piper negru 3 linguri făină 3 linguri unt sau margarină 1 ceapă 150 g ciuperci proaspete zeamă de la 1/2 lămâie […]

Prepelita cu slanina la tava in foi de vita

Prepelita cu slanina la tava in foi de vita din: prepeliţe, unt, foi de viţă, slănină, vin, piper, sare.   Ingrediente: 12 prepeliţe 100 g unt 12 foi de viţă mai mari 200 g slănină 400 ml vin piper sare     Mod de preparare: Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. […]

Supă cu găluşte si cuburi de soia

Supa gustoasa de gaina cu galuste

Supa gustoasa de gaina cu galuste din: carne sau grasime de gaina, morcovi, ceapa, pastarnac, cartof, condiment din legume, oua, praf de copt si gris.   Ingrediente: 1 găină sau doar grăsimea de la ea 2 morcovi potriviţi 1 ceapă 1 păstârnac 1 cartof condiment din legume Pentru găluşte: 2 ouă 1 vârf cuţit praf de […]

Lasagna cu spanac, carne si cimbru

Lasagna cu spanac, carne si cimbru din: foi de lasagna, sare, ulei de masline, ceapă franţuzească, unt, usutroi, carne tocată (de pasăre sau de vită), ou, piper, frunze de spanac, lapte, foaie de dafin, boabe piper, ceapă, cimbru, pătrunjel, făină, nucşoară,  caşcaval. Ingrediente: 12 foi de lasagna sare 1/2 lingură ulei de măsline 1 ceapă franţuzească 1 lingură unt 3 căţei de […]

Piept de bibilica cu manatarci

Piept de bibilica cu manatarci din: piept de bibilica, ulei de masline, manatarci, vin alb, slanina, patrunjel, trufe, sare, piper.   Ingrediente:  4 felii piept de bibilică 1 linguriţă ulei de măsline 300 g de mânătarci 1/2 pahar de vin alb sec 50g de slănină 1 linguriţă de pătrunjel tocat 40 g de trufe negre […]

retete

Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere

Mancare din tacamuri de pasare cu trufe si capere din: tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.), ouă, unt, trufa negra, coaja de lămâie, nucşoară, pesmet, pătrunjel, fileuri de anşoa, capere, sare, piper.   Ingrediente:  500 g tacâmuri de pasăre (fazan, potâmiche, becaţă, curcan etc.) 7 ouă 50 g unt 1 trufă neagră coaja de la 1 lămâie 1 praf de nucşoară 30 […]

retete

Prepelita cu ciuperci si vin alb

Prepelita cu ciuperci si vin alb din: prepeliţe, ulei de măsline, ceapa, tulpine de felină, roşii mici, coniac,  vin alb sec, apă, foi de dafin, ciuperci (de preferinţă mânătărci), sare, piper negru.   Ingrediente:  2 prepeliţe ulei de măsline 2 cepe 2 tulpine de felină 2 roşii mici bine coapte puţin coniac 1 pahar de vin alb sec 500 ml apă 1 […]

retete

Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru

Porumbel cu sofran, maghiran si cimbru din: porumbel,  inimi de ceapă, ulei de masline, otet, maghiran, bob, pistiluri de şofran, cimbru, piper-roşu, sare, piper. Ingrediente: 1 porumbel gras şi dolofan 100 g inimi de ceapă ulei de măsline oţet câteva fire de maghiran 100 g bob 2-3 pistiluri de şofran 150 g cimbru 1 praf de piper-roşu sare piper […]

Prepelite la tava cu vin

Prepelite cu slanina la tava

Prepelite cu slanina la tava din: prepelite, unt, foi de vita, slanina, vin, piper, sare. Ingrediente: 12 prepelite 100 g unt 12 foi de vita mai mari 200 g slanina 400 ml vin piper sare   Mod de preparare: Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. Le acoperi […]

retete

Gat de gasca umplut cu fasole si morcov

Gat de gasca umplut cu fasole si morcov din: gât de gâscă, pipote de gâscă, carne de porc slabă, ceapă, ulei, orez, zare, piper, pătrunjel, fasole boabe, morcov, foaie de dafin, bulion, tarhon. Ingrediente: gât de gâscă pipote de gâscă 100 g carne de porc slabă 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingură orez sare piper pătrunjel 250 g fasole boabe 1 morcov 1 […]

Bors de telina cu taitei

Bors de pasare cu telina si morcov

Bors de pasare cu telina si morcov din: pasăre de curte (găină, raţă sau curcă), rădăcină de ţelină, morcovi, tulpini de ţelină, cartofi, orez, varză acră, oua, bors. Ingrediente: 1 pasăre de curte (găină, raţă sau curcă) 1 rădăcină de ţelină 4 morcovi câteva tulpini de ţelină  3 cartofi de dimensiune medie  1 ceşcuţă orez opţional, 1 far­furioară de varză […]

retete

Pregătirea fazanului pentru preparare

Pregătirea fazanului pentru preparare: Fazanul trebuie ţinut câteva zile, mai ales dacă este bătrân, atârnat cu capul în jos, pentru fezandare. Durata ţinerii la frăgezire, depinde de vârsta fazanului şi de temperatura la care se ţine. Pe timp rece, se ţine atârnat 2-5 zile, iar pe timp mai puţin răcoros, 1-2 zile. Ca şi celelalte […]

retete

Prepeliţe la tavă

Prepeliţe la tavă din: prepelite, foi de vita, slanina, unt, vin, supa de oase, coniac, sare. Ingrediente: 3 prepeliţe 5 foi de viţă 3 felii de slănină 100 g unt 1 pahar de vin sau supă de oase 1 lingură de coniac sare Mod de preparare: Prepeliţele se jumulesc, se pârlesc, se şterg, li se […]

retete

Lişiţă la tavă cu sos picant

Lişiţă la tavă cu sos picant din: lisita, slanina, untura, castraveti murati, mustar, pasta de tomate, faina, ceapa, otet, vin, sare, cimbru, dafin, piper. Ingrediente: 1 lişiţă 100 g slănină proaspătă 100 g untură 200 g castraveţi muraţi 1 linguriţă muştar 50 g pastă de tomate 1 lingură făină 100 g ceapă 100 ml zeamă […]

retete

Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata

Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata din: maruntaie de pasare, zarzavat pentru ciorba, ceapa, orez, rosii, pasta de tomate, leustean, zeama de varza, bord, sare. Ingrediente: 800 g măruntaie de pasăre zarzavat pentru ciorbă 2-3 cepe 60 g orez roşii pastă de tomate leuştean zeamă de varză sau borş sare Mod de preparare: Măruntaiele se […]

Reteta zilei: Prepelite in crusta de porumb prajite

Prepelite in crusta de porumb prajite din: prepelite, usturoi, ghimbir, sos de soia, vin de orez, faina de porumb, condimente chinezesti, ardei iute, sare, ulei. Poate te intereseaza si Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă Ingrediente: 4 prepelițe 2 catei de usturoi, tocat marunt 2 cm bucata de ghimbir proaspat, ras 4 linguri de […]

retete

Cum se prepara Piept de porumbel cu foie gras, pe pat de duxelle de ciuperci (video)

Piept de porumbel cu foie gras, pe pat de duxelle de ciuperci: Cum se prepara Piept de porumbel cu foie gras, pe pat de duxelle de ciuperci:   Pofta buna!   Poate te intereseaza si: Porumbei umpluti la cuptor   Porumbei umpluti la cuptor din: porumbei, piept de porc, vin alb, untura, rozmarin, ou, usturoi, pesmet, […]

retete

Pateu de ficat, de casa

Pateu de ficat, de casa din: cartofi, ficat de pasare, unt, lapte, smantana, sare. Ingrediente: 3 cartofi 4 ficăţei de pasăre 1 linguriţă unt 50 ml lapte 1 linguriţă smântână puţină sare   Mod de preparare: Cartofii îi speli, îi cureţi de coajă si îi fierbi la foc domol, până când devin sfârâmicioşi. Ficăţeii îi […]

Friptura de pasare cu cartofi

Friptura de pasare inabusita cu cartofi

Friptura de pasare inabusita cu cartofi din: carne de pasare, ulei, usturoi, cartofi, sare. Ingrediente: 150 g carne de pasare (gaina) 15 g ulei 1/4 catei de usturoi 2 cartofi sare   Mod de preparare: Carnea de găină se curăţă, se spală şi se pune într-o crăticioară cu uleiul şi puţină apă caldă cu sare. […]

retete

Supă de porumbel cu taitei

Supă de porumbel cu taitei: porumbel,taitei, morcov, radacina de patrunjel, cartofi, usturoi, ceapa, ardei rosu, legume, sare, boabe de piper negru, marar, patrunjel.   Ingrediente: 1 porumbel tânăr de 250-300 g şi măruntaie 2 cuiburi de tăiţei cu ou 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi 2 căţei de usturoi 1 ceapă 1 ardei roşu […]

Salata de varza noua

Salata de varza noua din: varza noua, ceapa verde, busuioc, boia dulce, carne de pasare, iaurt, curry, mustar iute, zeama de lamaie, seminte de chimen negru. Ingrediente: 1/4 varza noua mica 2 fire ceapa verde 1/2 lingurita busuioc uscat maruntit 1 praf de boia dulce 1 lingurita carne de pasare fiarta si fin tocata pentru […]

retete

Lipii umplute cu legume si piept de pasare

Lipii umplute cu legume si piept de pasare din: lipii, piept de pasare, crema de branza, rosii, castravete, ardei, marar verde, sare, ulei de masline, lamaie, masline. Ingrediente: 4 lipii 1 piept de pasare 1 cutie crema de branza rosii castravete ardei marar verde sare ulei de masline 1 lamaie cateva masline Mod de preparare: […]

Gaina cu menta si usturoi

Gaina cu menta si usturoi din: gaina, sare, piper, menta, usturoi, branza de vaca, unt, vin alb, supa de pui. Ingrediente: 1 gaina (circa 1 kg) sare piper 1 legatura menta 1 catel de usturoi 100 g branza grasa de vaca 1 lingura unt 250 ml vin alb 250 ml supa de pui   Mod […]

Sarmalute moldovenesti de porc si vita

Sarmalute moldovenesti din piept de pasare

Sarmalute moldovenesti din piept de pasare din: piept de gasca, ceapa, orez, ou, rosii, bulion, sare, piper, smantana, varza murata, grasime de pasare. Ingrediente: 500 g piept de gasca 1 -2 cepe 50 g orez 1 ou 2-3 rosii (sau bulion) sare piper smantana 1 varza murata grasime de pasare Mod de preparare: Desprinzi foile […]

Foitaj cu ficatei si verdeturi

Foitaj cu ficatei si verdeturi din: leurda, urzici, macris, spanac, ficatei de pasare, aluat, ceapa, ulei, morcov, oua, sare, smantana, piper. Ingrediente: 500 g verdeturi (leurda, urzici, macris, spanac) 500 g ficatei de pasare 500 g aluat pentru foitaj 1 ceapa 3 linguri ulei 1 morcov 2 oua sare 2-3 linguri smantana piper Mod de […]

Tocanita cu maruntaie de pasare

Tocăniţă din măruntaie de pasăre – usor de preparat

Tocăniţă din măruntaie de pasăre din: maruntaie de pasare, ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama de carne, sare, verdeata. Ingrediente: circa 400 g maruntaie de pasare 2 cepe 2 ardei grasi 1 gogosar 3-4 rosii 1 vanata mica 100 g untura de pasare unt sau 100 ml ulei 1 ceasca […]