Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata

Printeaza

Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata din: maruntaie de pasare, zarzavat pentru ciorba, ceapa, orez, rosii, pasta de tomate, leustean, zeama de varza, bord, sare.

Ingrediente:Ciorbă gustoasa de potroace cu verdeata

  • 800 g măruntaie de pasăre
  • zarzavat pentru ciorbă
  • 2-3 cepe
  • 60 g orez
  • roşii
  • pastă de tomate
  • leuştean
  • zeamă de varză sau borş
  • sare

Mod de preparare:

Măruntaiele se curăţă, se spală şi se pun la fiert cu puţină sare.

Când dau în clocot, dacă zeama ni se pare închisă la culoare, schimbăm apa, spălăm şi oala şi carnea şi punem din nou la fiert.

Se adaugă zarzavatul tăiat cubuleţe, după ce măruntaiele au fiert pe jumătate, se mai fierb împreună până ce carnea este făcută şi se adaugă orezul opărit.

După ce a fiert totul, se pun roşiile (curăţate de pieliţă şi tocate în bucăţele sau date pe răzătoarea mare), pasta de tomate şi zeama de varză sau borşul (fierte în prealabil separat – zeama de varză se spumuieşte şi se strecoară).

Zeama de varză sau borşul se pun în funcţie de cât de acră dorim să iasă ciorba. (E drept că acest tip de ciorbă este recomandat după o noapte de petrecere, dar nu trebuie să fie chiar foarte acră!) Se mai lasă să dea într-un clocot.

Leuşteanul se adăugă odată cu bulionul sau, pentru mai multă savoare, se pune pe farfuriuţe când ciorba este servită, fiecare presărând cât de mult doreşte.

Pofta buna!

 


 

Ciorba de potroace de pasare

Ciorba de potroace cu zeama de varza

Ciorba de potroace cu zeama de varza din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, orez, sare, piper, zeama de varza, leustean, oua. Ingrediente: 1 kg bucăţi carne de pasăre (aripi, spate, pipote, inimi) 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2 linguri orez sare piper 2 l zeamă de varză leuştean 2 gălbenuşuri cca […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean

Ciorba de potroace cu leustean verde

Ciorba de potroace cu leustean verde din: maruntaie de pasare, zarzavat, ceapa, orez, zeama de varza, verdeata, piper, sare. Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre zarzavat (rădăcini de morcov, păstârnac, pătrunjel, ţelină) o ceapă 2 linguri orez 500 ml zeamă de varză verdeaţă (mărar, leuştean) piper sare   Mod de preparare: Măruntaiele de pasăre (cap, […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.